Pere Barreda presenta ‘Memòria del govern municipal. Alcaldes i regidors de Castell-Platja d’Aro (1906-2023)’

Aquest dissabte al migdia s’ha presentat a Castell d’Aro el llibre ‘Memòria del govern municipal. Alcaldes i regidors de Castell-Platja d’Aro (1906-2023)’ de Pere Barreda Massó, obra publicada a les darreries de l’any passat per l’Editorial Gavarres.

La presentació, a l’Antic Casino de Castell d’Aro, ha comptat amb la participació de diverses autoritats locals, l’historiador local, Gerard Bussot, que ha escrit el pròleg; i de l’autor del llibre. 

“Sens dubte, aquest llibre serà d’indispensable consulta per a conèixer i comprendre l’evolució consistorial del municipi al llarg dels anys i de les seves legislatures. Però per damunt de tot, al meu entendre, Pere Barreda fa un reconeixement i homenatge alhora, a totes aquelles persones que han ocupat o ocupen fins al dia d’avui càrrecs dins de l’administració local, i que en definitiva són els més propers al conjunt de la ciutadania” ha explicat Gerard Bussot.

Pere Barrera ha especificat que amb aquesta publicació, que consta de 144 pàgines, es clou un seguit d’informacions sobre el procés històric de l’ajuntament arenc que va començar amb la publicació de les biografies dels alcaldes de principis de segle XX fins a final de la Guerra Civil a la revista El Carrilet. Un aprofundiment d’aquests treballs va donar lloc a una nova publicació el 2007, aquest cop en forma de llibre titulat Set segles de govern municipal a la Vall d’Aro, on es recull tot el procés històric del consistori fins a tancar el segle XX i inclou la relació dels representants municipals des de la constitució de l’antiga Batllia Reial de la Vall d’Aro l’any 1698, que aleshores aplegava tots els pobles de la Vall d’Aro (Castell d’Aro, Fanals d’Aro, Santa Cristina d’Aro, Solius, Bell-lloc i Romanyà de la Selva), fins a finals del segle passat.

Aquest nou llibre insisteix en el mateix tema, però aportant una informació diferencial important: la imatge de gairebé tots els regidors des de principis del segle passat, com una manera de preservar la memòria dels ciutadans que van regir els destins del municipi, no en va alguns van deixar la vida en el compliment de la seva tasca i molts visqueren situacions difícils. Una recerca que ha comportat anys d’indagacions en les famílies arenques, moltes de les quals ja no resideixen al municipi o ha desaparegut la nissaga.

Amb la recuperació de la sèrie completa de retrats de regidors del segle XX i XXI, d’alguna manera es tanca el cercle i es proveeix el municipi d’una informació gràfica cabdal.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.