Avui ha començat la vacunació simultània contra la grip i la COVID-19 a tots els grups de risc

La Regió Sanitària Girona ha començat avui la vacunació simultània contra la grip i la COVID-19 a tots els grups de risc. També ha començat en el Centre d’Atenció Primària de Platja d’Aro.

Aquesta segona fase de la campanya inclou les persones de 60 anys i més, les persones amb condicions de risc (entre elles els problemes de salut crònics i l’obesitat), les dones embarassades, les persones amb immunosupressió, o els professionals sanitaris i sociosanitaris i altres serveis essencials i crítics.

A més, aquest any s’inclou la recomanació de vacunació antigripal per al col·lectiu de persones fumadores i, per primera vegada i com a principal novetat, s’introdueix la vacunació sistemàtica contra la grip també per a tots els infants d’entre 6 i 59 mesos d’edat.

La vacunació es pot realitzar al corresponent CAP de referència amb cita o bé al punt de vacunació poblacional (PVP) que s’ha habilitat al CUAP Güell de Girona amb l’objectiu de facilitar encara més la vacunació. Aquest estarà obert a tota la ciutadania independentment de l’àrea bàsica de salut de referència. El PVP obrirà a partir d’aquest dimecres, 18 d’octubre, i vacunarà inicialment els dimecres de 10 a 12 del matí i els dijous de 4 a 6 de la tarda. En el torn del dijous es farà també vacunació sense cita i l’horari s’anirà ajustant segons evolucioni el volum de demanda.

Demanar cita

Per a vacunar-se a Platja d’Aro, ja es pot demanar cita visitant el CAP o telefonant en el 972 82 71 22.

La citació també es pot fer a través de La Meva Salut, preferentment, a l’apartat de ‘Cites’, clicant a ‘Cites i consultes d’atenció primària’ i triant l’opció ‘Vacunació’. I mitjançant el web de programació citasalut.gencat.cat.

Per aquesta setmana, entre el 16 i el 20 d’octubre, ja hi ha més de 6.300 cites donades arreu de la regió.

Des del 26 de setembre, Salut va iniciar la campanya tradicional de vacunació de tardor (temporada 2023-24) amb la vacunació conjunta contra la grip i la COVID-19 per a la població més vulnerable: les persones que viuen a residències de gent gran, les que reben atenció domiciliària i altres persones institucionalitzades. Com s’ha fet en els darrers anys, unes setmanes després s’ha ampliat a la resta dels col·lectius.

A la Regió Sanitària de Girona es repartiran en el marc de la campanya de vacunació un total de 164.165 dosis de vacunes antigripals entre els centres de salut que les han d’administrar, una quantitat superior a la campanya passada perquè aquest any s’han ampliat els col·lectius destinataris.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.