Detenen a Castell-Platja d’Aro i Torroella de Montgrí vuit membres d’un grup criminal dedicat al cultiu i exportació de marihuana a Europa

Quatre dels detinguts ja han ingressat a presó

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de La Bisbal d’Empordà van detenir dimecres, 10 de maig, a Torroella de Montgrí i a Castell-Platja d’Aro tres dones d’entre 34 i 59 anys i cinc homes d’entre 32 i 67 anys com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric i de pertinença a grup criminal.

Fruit d’una investigació prèvia, aquest mes de maig els mossos van concloure que en una masia aïllada ubicada a la població de Torroella de Montgrí hi havia una plantació interior i intensiva de marihuana amb un consum desmesurat de llum.

Dimecres es va dur a terme una entrada i perquisició a l’esmentada finca amb la participació d’efectius de la Unitat d’Investigació, de la Unitat de Seguretat Ciutadana, l’Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona i la col·laboració de la Policia Local de Torroella de Montgrí. Es van arrestar sis persones, dues dones i quatre homes com a responsables del cultiu i del tràfic de drogues.

En diverses estances de la masia els agents van localitzar 2.150 plantes de marihuana de diverses mides, 6 quilos de cabdells i 3,5 quilos de plaques de resina d’haixix, tot emmagatzemat en capses de cartó dins un frigorífic.

Els mossos van intervenir 74 quilos de cabdells de marihuana seca i envasats al buit en paquets d’un quilo cadascun, tots carregats dins un turisme, a punt de marxa per ser transportada i distribuïda a Europa.

A la propietat es va localitzar una gran instal·lació amb els aparells de cultiu necessaris per al seu creixement i floració tals com, transformadors, focus, fertilitzants, filtres de carbó, extractors i ventiladors. També es van trobar bàscules de precisió, termosegelladores, centrifugadores, i premses manuals.

Tanmateix, els mossos van constatar amb la companyia elèctrica que a la masia hi havia defraudació de fluid elèctric, ja que hi havia l’escomesa de la llum connectada fraudulentament.

La mateixa tarda l’operatiu va permetre detenir dos membres més d’aquest grup criminal a Castell-Platja d’Aro

Amb la col·laboració de la Policia Local de Castell-Platja d’Aro la mateixa tarda del 10 de maig efectius dels mossos van dur a terme una segona entrada i registre en una casa d’aquesta població on membres d’aquest grup criminal tenien una altra plantació de marihuana a ple rendiment.

Els agents van desmantellar un nou cultiu amb 850 plantes de marihuana distribuïdes a les diverses estances d’aquest domicili i tot el material necessari per al seu creixement.

En aquesta plantació també hi havia defraudació de fluid elèctric i els mossos van efectuar dues detencions més d’un home i una dona de 37 i 32 anys respectivament.

Com a tret diferencial, en aquest cultiu es van localitzar estances perfectament muntades amb Díodes Emissors de Llum (LED), que arriben a representar entre un 40% i un 50% d’estalvi d’energia, un 80% menys que les làmpades incandescents per produir la mateixa llum, i permeten més de quaranta mil hores de duració, així doncs els permetia rendibilitzar millor la plantació.

En total en aquest operatiu policial es van intervenir 3.000 plantes de marihuana, 88 quilos de marihuana seca i cabdells, 3 quilos d’haixix, 7.055 euros en efectiu, 2 cotxes i nombrós material pel cultiu òptim de la droga.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Les persones detingudes han passat avui divendres al matí a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de La Bisbal d’Empordà, qui n’ha decretat l’ingrés a presó per quatre dels arrestats.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.