Jornada de Portes Obertes en el nou Centre Cívic Escoles Velles

L’estrena de l’equipament serà progressiva d’ara fins a la tardor d’enguany

Castellarencs i castellarenques de totes les edats visiten, per primera vegada, aquest diumenge a la tarda, les instal·lacions del nou Centre Cívic Escoles Velles de la Plaça Poeta Sitjà de Castell d’Aro.

L’Ajuntament ha organitzat una tarda de portes obertes perquè els veïns i veïnes puguin començar a familiaritzar-se amb aquest nou equipament, que ha d’esdevenir una referència comunitària en el municipi i estarà plenament operatiu a la tardor.

El nou centre cívic, concebut per l’arquitecte Ricard Turon, té una superfície d’uns 1.500 m² distribuït en dues plantes, on hi ha una gran sala polivalent i altres espais. L’edifici tindrà múltiples funcions: Centre Cívic, Oficina d’Atenció Ciutadana i Hotel d’Entitats, entre altres.


Els noms de la sala polivalent i de l’edifici van sortir d’un procés de participació ciutadana. Els i les participants en la votació van decidir que la sala polivalent s’anomenés Sala Font del Ferro, un nom inspirat en un dels punts més emblemàtics de la ruta de les fonts de Castell d’Aro i un espai molt arrelat a la memòria popular i a les històries dels castellarencs. La Sala Font del Ferro s’estrenarà el pròxim dissabte, 29 d’abril, per a celebrar la 10a edició del Desemboca Rock’n’Roll Festival.

I tot l’edifici s’ha batejat com a Centre Cívic Escoles Velles en homenatge a l’Escola Vall d’Aro, situada a la Plaça Poeta Sitjar des de l’any 1959 fins al 2015, quan va ser enderrocada per a la construcció del nou equipament.


La concepció de l’edifici recorda la torre d’un castell expandida en horitzontal, on els merlets gegantins canalitzen espais lliures amb vidrieres per afavorir l’entrada de la llum a la planta superior.

També s’ha utilitzat un innovador sistema constructiu basat en l’alta tecnologia en fusta. Tots els tancaments i forjats estan fets amb panell sandvitx de gran format de fusta, aconseguint d’aquesta manera una construcció ràpida i sostenible, amb una alta eficiència energètica.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.