8.500 visitants en la 63a edició del Pessebre Vivent de Castell d’Aro

El Pessebre Vivent de Castell d’Aro és el més antic de Catalunya i Creu de Sant Jordi des de l’any 2011

Aquest diumenge, 1 de gener, s’ha dut a terme l’última representació de la 63a edició del Pessebre Vivent de Castell d’Aro, que es va començar a escenificar l’any 1959, amb una aturada forçada a causa de la pandèmia l’any 2020.

Enguany, s’ha representat els dies 17,18, 25 i 26 de desembre i 1 de gener a partir de les 19 h, en una única sessió.

L’Associació del Pessebre Vivent de Castell d’Aro fa un balanç molt positiu de la 63a edició perquè, amb una representació menys que en la 62a edició, s’ha assolit una xifra similar de visitants. 8.500 persones han assistit a les cinc representacions.

I cada vegada més s’imposa l’ús de les noves tecnologies, perquè quasi la meitat de les entrades s’han venut per internet, unes 4.000.

Aquesta també ha estat la primera edició sense afectacions per la pandèmia.

400 figurants i una cinquantena d’escenes

En el Pessebre Vivent hi participen més de 400 figurants i el recorregut el formen més d’una cinquantena d’escenes.

Un recorregut d’un quilòmetre i mig per la Vall de la Coma i pel nucli històric de la vila, declarat bé cultural d’interès nacional, gràcies al conjunt històric i medieval que formen els seus carrers, l’església, i sobretot el Castell de Benedormiens, baluard de la Vall d’Aro, documentat des de l’any 1041, i del que se’n conserva la part més antiga, del segle XII, i que actualment és la seu de les sales d’art municipals.

Els quadres del pessebre, després d’una representació inicial, comencen amb diverses escenes bíbliques de l’Antic Testament (profetes, Moisès a Egipte…). Tot seguit, hi ha un conjunt d’escenes clàssiques i comunes a molts pessebres vivents d’arreu: l’Anunciació de l’Àngel a Maria, la Visitació a Santa Elisabet, la Casa de Natzaret, el somni de Sant Josep, l’anunci de l’empadronament, la recerca d’una fonda, l’anada a Betlem, l’Anunciata dels pastors, els Reis o la cova del Naixement. Però un dels tocs especials i que donen personalitat pròpia al Pessebre Vivent de Castell d’Aro, és la representació d’unes escenes singulars i sorprenents, basades en la mostra d’oficis artesanals i escenes referents al camp i a la pagesia: la masia, el forn de pa, la carbonera, la castanyera, el gran mercat, el treball del vi i de l’oli, el gran molí, pastors, caçadors, la dona que renta i moltes altres.

Encara que la 63a edició del Pessebre Vivent hagi acabat, encara podeu treure molt profit a les vostres entrades del Pessebre Vivent fins al 8 de gener.

Recordar-vos que presentant la vostra entrada del Pessebre Vivent de Castell d’Aro d’enguany a la taquilla de la Pista de Gel de Platja d’Aro, podeu beneficiar-vos de la promoció 2×1 (pagueu una entrada + una entrada de regal).

(imatges: Informatius RPA i Ajuntament)

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.