2.000 visitants en el primer cap de setmana de representacions del Pessebre Vivent de Castell d’Aro

Després d’una quinzena d’anys, en la representació d’aquest diumenge, la figura del nen Jesús en el quadre del Naixement ha estat un infant real

Aquest cap de setmana han començat les representacions del 63è Pessebre Vivent de Castell d’Aro, el més antic de Catalunya i Creu de Sant Jordi des de l’any 2011.

A la representació d’estrena d’aquest dissabte van assistir-hi 1.200 persones i, aquest diumenge, unes 800. L’Associació del Pessebre Vivent confia que amb les cinc representacions d’enguany s’igualaran o se superaran els 9.000 visitants de l’any passat.

Com a curiositat, en la representació d’aquest diumenge, la figura del nen Jesús en l’escena del Naixement ha estat un infant real, fill d’una família estretament vinculada en el Pessebre Vivent de tota la vida i que tenien la il·lusió que el seu fill formes part de l’escena en alguna ocasió. Normalment, el nen Jesús és una figura decorativa.

En el Pessebre Vivent hi participen més de 400 figurants i el recorregut el formen més d’una cinquantena d’escenes.

Un recorregut d’un quilòmetre i mig per la Vall de la Coma i pel nucli històric de la vila, declarat bé cultural d’interès nacional, gràcies al conjunt històric i medieval que formen els seus carrers, l’església, i sobretot el Castell de Benedormiens, baluard de la Vall d’Aro, documentat des de l’any 1041, i del que se’n conserva la part més antiga, del segle XII, i que actualment és la seu de les sales d’art municipals.

L’entrada general val 5 euros i l’entrada infantil (de 4 a 11 anys) 3 euros. L’accés és gratuït per a les nenes i nens de fins a 3 anys, amb el Carnet Jove Municipal, carnet del Club Super3 i subscriptors de Cavall Fort; i s’aplica un 2×1 per als subscriptors del PuntAvui.

Es poden adquirir anticipadament fins a les 17 h el dia de cada representació a entrades.pessebresvivents.cat i també a taquilla els dies de la representació de 18 a 19.30 h.

Amb l’entrada hi ha un 2×1 per a la Pista de Gel Platja d’Aro.

Els quadres del pessebre, després d’una representació inicial, comencen amb diverses escenes bíbliques de l’Antic Testament (profetes, Moisès a Egipte…). Tot seguit, hi ha un conjunt d’escenes clàssiques i comunes a molts pessebres vivents d’arreu: l’Anunciació de l’Àngel a Maria, la Visitació a Santa Elisabet, la Casa de Natzaret, el somni de Sant Josep, l’anunci de l’empadronament, la recerca d’una fonda, l’anada a Betlem, l’Anunciata dels pastors, els Reis o la cova del Naixement. Però un dels tocs especials i que donen personalitat pròpia al Pessebre Vivent de Castell d’Aro, és la representació d’unes escenes singulars i sorprenents, basades en la mostra d’oficis artesanals i escenes referents al camp i a la pagesia: la masia, el forn de pa, la carbonera, la castanyera, el gran mercat, el treball del vi i de l’oli, el gran molí, pastors, caçadors, la dona que renta i moltes altres.

El Pessebre Vivent de Castell d’Aro es va començar a escenificar l’any 1959 i s’ha representat ininterrompudament excepte l’any 2020 a causa de la pandèmia de la COVID-19.

Enguany es representarà els dies 17,18, 25 i 26 de desembre i 1 de gener a partir de les 19 h, en una única sessió.

L’esdeveniment és una iniciativa de l’Associació del Pessebre Vivent de Castell d’Aro amb el suport institucional de l’Ajuntament.

Teniu més informació a www.pessebrevivent.com i @pessebreviventcastelldaro

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.