Un parell d’establiments de la població participen en aquesta iniciativa de La Cuina de l’Empordanet que se celebra des de fa deu anys
Aquest divendres, 4 de novembre, i el divendres, 18 de novembre, arriba a Platja d’Aro la desena edició de ‘Sopars Maridats’, la proposta del col·lectiu gastronòmic de La Cuina de l’Empordanet que s’allarga d’octubre a desembre a diversos establiments del Baix i l’Alt Empordà.
Durant la campanya s’ofereixen 17 àpats confeccionats per parelles formades per un cuiner de La Cuina de l’Empordanet i un cellerer de la DO Empordà, que treballen conjuntament per oferir la millor combinació entre els plats i els vins que formen el menú.
El calendari complet dels sopars i els respectius aparellaments es poden consultar a http://www.cuinadelempordanet.com/10a-edicio-de-la-campanya-gastronomica-sopars-maridats-2022/ i a les xarxes socials (https://www.instagram.com/cuinaempordanet/).
‘Sopars Maridats’ s’ha convertit, indubtablement, en la iniciativa gastronòmica més consolidada de les que s’impulsen des del col·lectiu empordanès de restauració. Amb motiu de la celebració del desè aniversari, en els diversos sopars programats, els comensals s’emporten un llevataps de la Cuina de l’Empordanet com a obsequi.
Aurum i Aradi a Platja d’Aro
Els restaurants de Castell-Platja d’Aro que participen habitualment en la campanya són Aurum i Aradi. El primer sopar maridat, en clau local, es fa aquest divendres, 4 de novembre, a l’Aurum (podeu consultar el menú clicant aquí). El 18 de novembre serà el torn del restaurant Aradi, però encara no s’ha donat a conèixer el seu menú-maridatge. Es donarà a conèixer una setmana abans, aproximadament, aquí.
Origen dels ‘Sopars Maridats’
Aquesta campanya va néixer amb l’objectiu d’oferir una proposta gastronòmica empordanesa d’alta qualitat que enfortís i consolidés les relacions entre els cellers i els restaurants, que són els dos col·lectius que fonamenten la riquesa de la gastronomia empordanesa.
També ha permès dinamitzar el sector en una època de l’any amb menys moviment turístic a la zona que a l’estiu, mobilitzant els públics locals i nacionals.
(font: Informatius RPA i La Cuina de l’Empordanet)