La novena edició de la Marató de les Vies Verdes, amb arribada a Platja d’Aro, incorpora curses adaptades i infantils

El recorregut transcorre per set municipis de les comarques gironines, que són Girona, Quart, Llambilles, Cassà de la Selva, Llagostera, Santa Cristina d’Aro i Castell-Platja d’Aro  

La sala Ferran Agulló de la Diputació de Girona ha acollit, aquest matí, la presentació de la novena Marató de les Vies Verdes, que tindrà lloc els dies 12 i 13 de març del 2022. Després del parèntesi obligat de l’any passat, en què la prova no es va poder dur a terme a causa de la pandèmia, l’edició d’enguany arriba amb novetats com la incorporació de les curses adaptades i les infantils. 

En l’acte, hi han participat el diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef; el diputat de la Diputació de Girona i president delegat del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Eduard Llorà; la gerent de Diversport, empresa organitzadora, Sònia Jurnet, i  el vicepresident de l’associació Multicapacitats, David Montoro.   

També hi han assistit alcaldes i regidors dels set municipis de les comarques gironines per on transcorre la cursa: l’alcalde de Cassà de la Selva, Robert Mundet; l’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro; l’alcalde de Quart, Carles Gutiérrez; l’alcalde de Llambilles, Josep Maria Vidal; la regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda; el regidor d’Esports de Castell-Platja d’Aro, Pedro Torres, i la quarta tinenta d’alcaldia de Santa Cristina d’Aro, Sílvia Fonoll. 

«La Marató de les Vies Verdes ajuda a difondre i a projectar cap a l’exterior la imatge de les vies verdes de les comarques gironines i dels municipis per on passa. És una excel·lent oportunitat per combinar la pràctica esportiva amb la possibilitat de gaudir d’uns paisatges i d’un entorn magnífics», ha exposat el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona. 

Els canvis principals 

En aquesta ocasió, la prova, amb sortida a Girona i arribada a Castell-Platja d’Aro, constarà de cinc distàncies: les quatre habituals (marató, trenta quilòmetres, mitja marató i deu quilòmetres) i una altra d’un quilòmetre, una cursa adaptada al passeig Marítim de Castell-Platja d’Aro. Totes començaran simultàniament, a les nou del matí, i acabaran en el mateix lloc.

La introducció d’aquesta nova distància ha comptat amb la col·laboració de l’associació Multicapacitats, una entitat gironina sense ànim de lucre que va néixer amb l’objectiu de mostrar a la societat la situació de les persones amb discapacitat i donar-los visibilitat. El vicepresident, David Montoro, ha assenyalat: «Estem molt agraïts que ens hagin permès posar el nostre gra de sorra a la Marató de les Vies Verdes. Fer-la més inclusiva i transversal és una gran notícia per a tots». 

L’organització també ha impulsat enguany les curses infantils, les MVV Kids, que tindran lloc al carrer Juli Garreta de Castell-Platja d’Aro, al costat del pavelló municipal d’esports, el dissabte 12 de març, coincidint amb la recollida de dorsals. Hi podran participar infants nascuts entre el 2008 i el 2022, que estaran repartits en diferents distàncies (250 metres, 500 metres, 750 metres i 1 quilòmetre) en funció de l’edat. També hi haurà curses adaptades de 20 metres, 50 metres i 100 metres.  

«Volem que sigui una gran festa esportiva de dos dies en la qual tingui cabuda tothom i que tots i cadascun dels participants gaudeixin corrent-la. Per exemple, tots els nens i nenes de la cursa infantil tindran la seva medalla i acabaran les proves en el mateix lloc que els adults», ha ressaltat la gerent de Diversport, Sònia Jurnet.  

Per la seva part, el diputat d’Esports, Jordi Masquef, ha indicat: «A la Diputació de Girona, apostem fermament per aquesta prova. Perquè és una prova oberta i transversal, i perquè posa en valor els quilòmetres de via verda i les bondats que tenim a les comarques gironines. I és que, més enllà de seva vessant esportiva, ajuda a promoure el turisme esportiu i familiar a la demarcació».  

Mig miler d’inscrits 

Les inscripcions per a les diferents modalitats de la prova es van obrir fa dues setmanes i es poden realitzar al lloc web de la Marató de les Vies Verdes (https://www.maratoviesverdes.cat/). Tant per a les curses adaptades com per a les infantils, les inscripcions són gratuïtes. De moment, ja hi ha cinc-cents inscrits en les diferents categories.  

L’esdeveniment està situat estratègicament en el calendari, just després de la Mitja Marató de Barcelona, i tres setmanes abans de la Marató de Barcelona, que està fixada l’any que ve per al 3 d’abril.  

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.