Les entitats s’impliquen en l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible

Aquesta tarda se celebra una trobada a l’Ajuntament per a crear dinàmiques col·laboratives i detectar necessitats que contribueixin a fer una població més responsable i sostenible

Des de la seva aprovació l’any 2015, l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides han esdevingut un marc de referència per la gestió responsable per a tota classe d’organitzacions, tant públiques com privades, i en especial pels ajuntaments i ens locals, pel seu alt grau d’influència en el territori.

El projecte de l’Agenda 2030, que es divideix en cinc grans blocs i va més enllà de la sostenibilitat ambiental, comprèn un període d’actuació de quinze anys (de l’any 2016 al 2030) per complir 17 objectius i 169 fites mundials com, entre altres, posar fi a la pobresa o la fam, promoure l’agricultura sostenible, garantir una vida sana i promoure el benestar per a tothom, garantir una educació inclusiva i de qualitat, assolir la igualtat de gènere, garantir models de consum i producció sostenibles, garantir la disponibilitat d’aigua i sanejament per a tothom, mesures urgents per combatre el canvi climàtic o fer ciutats inclusives, segures, resilients i sostenibles.

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, amb el suport de la Diputació de Girona, està realitzant un procés per alinear les polítiques públiques amb els ODS i millorar la gestió interna i externa, d’una forma més responsable.

El consistori considera molt important la participació de les entitats en la consecució del projecte i, aquesta tarda, en una sessió d’una hora i mitja, ha convocat una trobada per informar en els representants del teixit social de la vila sobre què són els Objectius de Desenvolupament Sostenible i com s’hi pot contribuir, parlar de projectes desenvolupats i executats per les entitats que han contribuït als ODS i crear una dinàmica col·laborativa per a determinar quines accions pot adoptar cada entitat, i conjuntament, per aconseguir una població responsable i sostenible.

La trobada aplega representants d’una quinzena d’organitzacions d’àmbits molt diversos com la cultura, l’esport, la comunicació, el lleure, l’empresariat, el turisme, socials i veïnals. Les entitats expliquen les seves experiències i fan aportacions, consultes i reflexions al voltant de l’ODS en clau local i global.

Des de l’Ajuntament i la cooperativa Vector 5, especialitzada en excel·lència i responsabilitat social, i que acompanya en el consistori en el projecte d’implantació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), es considera molt important el paper del teixit social, no només perquè és aliat de les polítiques públiques, sinó perquè també és detector de les necessitats que té la ciutadania.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.