Esclanyà negre

Nou programa Rock&Wine, avui presentant el vi Esclanyà negre del Celler Esclanyà – D.O Empordà.

Vi : Esclanyà negre – Garnacha, Cabernet sauvignon i Merlot – 9,50€
Celler Esclanyà – D.O Empordà
Cançó : Satisfaction – The Rolling Stones
Una setmana més parla’n de vi, i vi de casa nostra, de l’Empordà, un celler familiar molt petit amb un projecte engrescador, el de ficar ampolles de vi sota aigua al mar, encara que nosaltres hem maridat un dels seus vins negres tocats per la tramuntana del qual solament elaboren quatre mil ampolles, el seu nom com el del poble que l’ha vist néixer, Esclanyà.
L’Esclanyà negre és un vi molt personal, fet amb estima i amb el caràcter salí de la brisa del mar que l’envolta, un vi sincer, que expressa tot el caràcter d’una terra argilosa, donan-li un toc mineral molt interessant, un vi intens i molt aromàtic que ens descriu una fruita vermella, que és harmoniós i que ens marca un taní dolç i madur.
Un vi que hem maridat amb la cançó Satisfaction dels Rollings Stones, per aquella satisfacció d’aconseguir que el teu projecte tingui ànima, encara que la cançó ens parla d’una disconformitat amb la societat de la joventut, el projecte Esclanyà també és un projecte jove que neix de la il.lusió del Joan Carbó, la quinta generació de pagesos, que porta tota una vida dedicada al camp, però que va apostar per aquella finca del Mas Nou de tres hectàrees de vinya híbrida plantada i decideix arrancar-la i donar-li una altra vegada la vida que es mereix planta’n el 2013 garnatxa negra, cabernet sauvignon, merlot i malvasia, d’aquesta última el.laboren un vi blanc monovarietal espectacular.
L’any 2016 crea el celler aprofitant l’estructura antiga del Mas que ja tenien, incorporant els elements necessaris per a l’elaboració del vi com els dipòsits, bótes i més estris moderns, però conservant l’essència del passat.
En l’actualitat s’ha incorporat al celler el seu fill, tots dos conformen un tàndem en el qual l’equació és perfecte, saviesa del pas dels anys al camp i la frescor que porta la joventut, sense dubte el resultat són uns vins diferents, màgics com la lluna de l’Empordà quan es mira el mar de Begur.
Un celler que assessorats per un bon equip d’enòlegs té la filosofia de tornar a la terra el que la terra els dóna, mirant sempre per la sostenibilitat i cura de l’ecosistema.
En aquests moments no tenen en estoc el Turó un vi fet al mar perquè ho van acabar, però ho coneixereu perquè a l’ampolla porta tot ple d’incrustacions que marquen aquests dotze mesos de criança sota el mar. L’Esclanyà negre és un vi dels més desconeguts de l’Empordà que val la pena tastar, un vi que ens descriu un mar blau turquesa amb unes notes minerals molt singulars que ho fan senzillament impressionant.
Un bon plat per acompanyar l’Esclanyà negre és un costelló de porc adobat amb fines herbes i amb unes tomates amb un raig d’oli d’oliva de l’Empordà. Que vagi de gust !!! Fins a la setmana vinent
Salut i vi ( recorda beure amb moderació )

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.