La recollida selectiva ha crescut fins al 40% aquest estiu

Enguany ha entrat en vigor el nou contracte del servei de neteja municipal que ha comportat la renovació de tota la maquinària, les illes de contenidors i la incorporació de més personal

De gener a l’agost, s’han recollit a Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, 8.126,15 quilos de residus, sumant la recollida selectiva i fracció resta. Una pujada destacable respecte a l’any 2020, quan en el mateix període es va arribar en els 7.172,84. I frec a frec amb la dada de l’any 2019, quan encara no hi havia la pandèmia, que van assolir-se 8.147,30 quilos.

Durant els mesos d’estiu d’enguany, s’ha registrat entre un 35 i 40% de recollida selectiva. Cal tenir en compte, que a començament de juliol va finalitzar el procés de renovació i ampliació de les illes de contenidors a tota la població. L’any 2020, entre els mesos de juliol i agost, la recollida selectiva va oscil·lar entre el 18 i el 22%. I l’any 2019, entre el 25 i 26%.

Actualment, la mitjana anual, també és més alta si ho comparem amb els últims anys. L’any 2019 va ser d’un 26,59%. L’any 2020 d’un 21%. I, quan encara falten 3 mesos i mig per tancar l’any 2021, la mitjana ja se situa en el 30,78%.

El regidor de Serveis i Medi Ambient, Carles Méndez, es mostra molt satisfet amb les dades perquè creu l’increment de la recollida selectiva és la conseqüència directa de totes les màximes facilitats que s’està donant a la ciutadania per fer un bon reciclatge i del bon funcionament de totes les millores que s’han introduït en el servei des d’inici d’any, quan va entrar en vigor el nou contracte de neteja i servei de recollida de residus municipal.

El regidor diu que amb aquest augment el municipi s’acosta a l’objectiu d’arribar al 55% de recollida selectiva que marca la normativa europea per a l’any 2025.

S’ha renovat tota la maquinària

El contracte actual té una durada de 10 anys i se l’ha adjudicat l’empresa GBI Serveis, l’empresa que va obtenir una puntuació més alta en el concurs públic. GBI Serveis gestiona el servei des de l’any 2008.

La millora i ampliació de totes les illes de recollida selectiva amb totes les fraccions a cada illa, la renovació de tota la maquinària per vehicles elèctrics que fan menys soroll, la supressió dels contenidors soterrats que s’han substituït per illes mòbils o la incorporació d’una vintena de nous treballadors i treballadores són algunes de les millores que incorporat en el servei. També s’han instal·lat minideixalleries, s’ha reforçat la freqüència de recollida de residus especialment a la zona comercial i s’ha reforçat la neteja a l’estiu.

Noves illes de contendiors mòbils en el centre comercial
Les noves minideixalleries que es poden trobar en els tres nuclis

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.