30 artistes a la col·lectiva d’obra gràfica de l’Editorial Polígrafa a la Masia Bas de Platja d’Aro

L’exposició d’homenatge a Joan de Muga pot visitar-se fins al 12 de setembre cada dia, menys el dilluns, en diferents horaris

Les sales d’art de la Masia Bas de Platja d’Aro acullen aquest estiu una selecció de 60 litografies, aiguaforts, fotogravats, aiguatinta o monotips de 30 creadors. Els artistes són Carlos Cruz-Díez, Felipe Pantone, RCR, Marco Maggi, Wang Huai Qing, José Bedia, Paul P, Jaume Plensa, Xiaobai Su, Eduardo Chillida, Michael Craig-Martin, Glória Muñoz, Leiko Ikemura, Laure Prouvost, Regina Giménez, Liliana Porter, Michael Craig-Martin, Zao Wou-Ki, Antoni Tàpies, Christo, Helen Frankenthaler, Regina Giménez, Joan Miró, Francis Bacon, Joan Hernández Pijuan, Perejaume, Joan Brossa, Albert Ràfols-Casamada, Josep Guinovart, Alfons Borrell i Jordi Alcaraz.

El fons prové de la impremta familiar Polígrafa que, l’any 1965, va transformar-se en editorial especialitzada en art contemporani.

L’exposició, organitzada per la Unitat municipal de Cultura, encara restarà oberta dues setmanes més, fins al diumenge 12 de setembre, de dimarts a divendres (18-21 h) i caps de setmana i festius (11-13 h i 18-21 h).

Picasso, Miró i Tàpies en el fons de Polígrafa

Entre els primers llibres que va produir Polígrafa destaquen part de l’obra de Picasso, Miró i Tàpies, que no es coneixia a fons fora de cercles molt especialitzats. Pel que fa a l’obra gràfica, es va convertir en l’única editorial de país, i de les poques a Europa, que treballava directament amb els artistes, quan en aquell moment el 90% de les empreses d’aquest mercat eren americanes. Convidaven a autors espanyols i estrangers a treballar a Polígrafa sobre la planxa original, que un cop reproduïda, es destruïa. Van portar per primera vegada als tallers de Barcelona a artistes com Calder, Motherwell, Henry Moore, Francis Bacon, Helen Frankenthaler o Christo. Al llarg de més de 40 anys, el treball de Manuel i Joan de Muga, basat en el rigor i en el compromís amb els artistes, va donar lloc a intenses relacions d’amistat i de complicitat amb tots ells.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.