Els XII Premis Carles Rahola premien 10 dones il·lustres, 10 il·lustradores

Un projecte cultural desenvolupat per l’Ajuntament fruit d’un treball de recerca molt exhaustiu i original que rescata dones amb una important trajectòria personal, professional i vital

La Sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona ha estat l’escenari aquest dijous del lliurament dels XII Premis Carles Rahola de Comunicació Local, que organitzen la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

En la categoria de Millor iniciativa de comunicació institucional s’ha premiat a Carlus Gay, Àlex Boix i Carolina Treviño pel projecte 10 dones il·lustres, 10 il·lustradores, un projecte cultural desenvolupat per l’Ajuntament de Castell – Platja d’Aro que és fruit d’un treball de recerca molt exhaustiu i original que rescata dones amb una important trajectòria personal, professional i vital, i que va acompanyat d’un molt bon treball d’il·lustració, tal com ha descrit el jurat del certamen.

El projecte es va presentar, ara fa un any, al voltant de la commemoració del Dia Internacional de les Dones 2020 a Castell-Platja d’Aro i S’Agaró.

La Comissió d’Igualtat del municipi va commemorar la jornada del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, entorn d’un projecte innovador, creatiu i cultural batejat amb el títol 10 dones Il·lustres, 10 il·lustradores, perquè justament les protagonistes eren 10 il·lustradores catalanes professionals, que havien retratat seguint el seu propi estil a 10 dones referents per les seves aportacions en coneixements, reivindicacions o lluites socials, i que malgrat els intents d’invisibilització han estat pioneres en els seus camps.

En el projecte hi van participar Marta Bellvehí, Bruna Valls, Cristina Culubret, Anna Grimal, Roser Matas, Judit Algueró (XuxuLanstrum), Nirnava Jiménez, Marisa Martínez, Joana Santamans i Olga Capdevila.

Una iniciativa que es va transformar en una exposició permanent i itinerant de les obres, edició de postals, cartells de gran format al carrer i el web www.10dones.com.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.