6.600 ciutadans de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró cridats a les urnes

Ràdio Platja d’Aro farà seguiment de la jornada electoral a través de les xarxes socials i el seu Diari Digital

Avui se celebren eleccions en el Parlament de Catalunya. A Castell-Platja d’Aro i S’Agaró poden exercir el seu dret de vot 6.600 electors.

A causa de la pandèmia i per complir amb els protocols de seguretat, s’ha habilitat tot l’espai de la pista del Palau d’Esports i Congressos i de la Sala Polivalent de Castell d’Aro. El centre de votació de S’Agaró, fins ara a Ca la Generosa, s’ha traslladat a l’Església del Pla de Sant Pol, que ara és d’ús municipal.

Platja d’Aro és el nucli amb més votants i més meses. Hi ha vuit meses, una més que en anteriors comicis, i un total de 4.420 electors i electores censats. La zona de votació abarca tota la pista en lloc del terç habitual.

A Castell d’Aro, hi ha un parell de meses electorals amb un total de 1.228 censats.

A S’Agaró, hi ha 952 ciutadans censats i dues meses, una més que fins ara.

Procols Covid

A causa de la pandèmia, s’han posat en marxa diferents protocols d’higiene i seguretat. S’utilitzen marques a terra per indicar distàncies de seguretat i els circuits separats i en sentit únic per a cada mesa, cabines i d’entrada i sortida.

L’Ajuntament ha designat un responsable Covid com a coordinar general de tots els preparatius i també un responsable de seguretat sanitària en cada col·legi electoral.

Durant la jornada hi haurà servei de neteja i desinfecció, portes d’accés sempre obertes, ventilació constant i es disposa de material general per a tothom (gel, termòmetre i tovalloletes) i d’específic per als membres de les meses (guants, mascaretes FFP2, pantalles facials, EPI) que també han tingut la possibilitat de realitzar un test antigènic ràpid aquesta setmana.

Recomanacions per votar

Es recomana portar el sobre, la butlleta i la identificació personal preparada de casa. Cal evitar anar acompanyat a votar, si és possible i no es necessita assistència. És obligatori dur mascareta i no es pot retirar excepte si la mesa ho requereix.

S’ha d’haver consultat prèviament el col·legi electoral i mesa de votació que correspon i quina és la franja recomanada de vot:

  • De 9 a 12 h col·lectius de risc
  • De 12 a 19 h votants que no pertanyen a col·lectius de risc ni en quarantena
  • De 19 a 20 h persones en quarantena (contagiats, contactes estrets i sospitosos).

A les cues d’espera per votar a l’exterior i l’interior sempre cal respectar la distància de seguretat. Per entrar, cal desinfectar-se les mans i evitar el contacte amb altres persones.

En acabar, ningú pot quedar-se pels volts del col·legi electoral, per evitar aglomeracions.

Funcionament de la mesa

Els membres de la mesa no toquen la identificació personal ni el vot. Només hi ha una persona votant per mesa (llevat que necessiti assistència).

Els interventors/es i apoderats/es mantenen la distància de seguretat en tot moment.

Nou aplicatiu per a seguir en temps real l’ocupació dels centres de votació i l’evolució de la jornada electoral

La Generalitat de Catalunya ha creat una app pel seguiment de les eleccions. Sota el nom “Eleccions 14F”, l’app permet seguir en temps real els comicis des del mòbil o la tauleta. Es poden consultar les dades de participació i els resultats de les candidatures i ofereix la possibilitat de comparar-los amb els d’anteriors convocatòries electorals. També inclou la funcionalitat ‘El meu Parlament’, amb la qual l’usuari pot crear possibles aliances per aconseguir majories al Parlament.

El nou aplicatiu també incorpora una nova funcionalitat que permet als ciutadans conèixer el nivell d’ocupació dels locals electorals amb dades actualitzades en temps real. Els votants poden saber l’estat d’espera per votar i en quin moment hi ha poc volum de persones al seu centre de votació. D’aquesta manera, es vol contribuir a evitar aglomeracions.

Consultar l’evolució de l’últim escó en joc, seguir en temps real com avancen les dades de participació amb informació detallada sobre els resultats provisionals de les candidatures a diversos nivells: Catalunya, circumscripcions, comarques i municipis o fer-ne un seguiment preferent són altres opcions que ofereix l’app.

L’aplicació “Eleccions 14F” està disponible de forma gratuïta per a telèfons mòbils i tauletes de les plataformes Android i iOS, i es pot configurar en català, castellà i anglès. La instal·lació es pot fer des d’aquests enllaços:

Android: ja.cat/14FAndroid iOS: ja.cat/14FiOS

Podeu cercar més informació sobre la jornada electoral aquí.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.