Inversió d’1,8 milions d’euros a l’Avinguda Dr. Fleming, Av. de la Pau i c/ Miramar

El projecte s’emmarca en el Pla de Comerç Local 2018-2023 aprovat conjuntament per l’Ajuntament i les principals associacions empresarials i comercials

L’Ajuntament ha aprovat el projecte de transformació de l’Avinguda Dr. Fleming per convertir-la en una entrada atractiva al centre comercial al cel obert contribuint en l’evolució de l’eix central que és avui l’Avinguda de S’Agaró cap a una illa comercial més àmplia que inclogui també carrers transversals com l’Avinguda de la Pau o el carrer Miramar. D’aquesta manera també es vol potenciar el valor de les galeries comercials Neptuno, Sant Lluís, Albatros i Montseny a partir de la seva singularitat.

L’actuació s’inclou en el Pla de Comerç Local 2018-2023 que està format per 48 accions que impliquen tant al sector públic com al privat amb l’objectiu millorar el comerç i impulsar-lo com a atractiu turístic a partir de tres àmbits de treball: la cooperació i el consens de les intervencions, la millora de la competitivitat i la millora de l’espai comercial urbà.

En aquest darrer àmbit es va definir com una línia estratègica, ordenar i fer més amable el conjunt de l’espai comercial urbà, i concretament a Platja d’Aro convertir l’Avinguda Doctor Fleming, que transcorre en paral·lel a l’aparcament de la Plaça d’Europa per llevant. Aquest projecte està valorat en 1,2 milions d’euros.

Tot aprofitant les obres plurianuals de construcció dels nou col·lectors de la xarxa d’aigües pluvials en el triangle configurat per l’Avinguda de Castell d’Aro, l’Avinguda s’Agaró i el carrer Juli Garreta que han d’evitar l’acumulació d’aigües als carrers i la seva entrada als locals comercials en planta baixa, soterranis i aparcaments; la regidoria d’Acció Territorial i Urbanisme impulsa la transformació dels espais on ja s’han executat aquestes obres en tant que tenen un gran impacte en la pavimentació i les voreres que s’han de reposar.

Per a les futures obres d’urbanització de l’Avinguda del Doctor Fleming, el carrer Miramar i l’Avinguda de la Pau, un espai conjunt de 8.200 m² ha convocat un concurs d’idees per a la redacció de l’avantprojecte amb diversos objectius generals: dignificar l’espai perquè deixi de percebre’s com a part posterior de les galeres comercials, i concebre l’espai públic per a vianants accessible i lúdic amb possibilitats per a l’ocupació comercial i de la restauració. Hi ha participat 30 estudis d’arquitectura, i d’entre les cinc propostes finalistes ha estat escollida finalment Entre Passejos dels arquitectes Joan Casals Pañella i José Luís Cisneros Bardolet.

En totes les propostes calia també la previsió mínima de diverses accions en funció del carrer, com l’ampliació de les voreres; l’enjardinament, la protecció solar, el mobiliari urbà; el desplaçament del traçat per a vehicles; mantenir els accessos als aparcaments públics i privats; configurar els espais de càrrega i descàrrega per a proveïdors i de recollida de residus o calcular les noves instal·lacions d’aigua, el soterrament de les línies elèctriques i de telefonia o de qualsevol altra instal·lació.

De la proposta escollida finalment, s’ha valorat especialment el disseny de la secció del vial, que dóna la màxima dimensió com a espai per a vianant el més proper a les façanes de les galeries comercials i que alhora l’allunya el màxim possible la zona del pas de vehicles que serà a tocar de l’actual aparcament. Alhora, proposa una barrera vegetal en els límits amb l’aparcament de la Plaça d’Europa i els espais de càrrega i descàrrega, evitant així la disminució de l’àrea destinada a vianants. També preveu la generació d’una zona més àmplia en el nou passeig com a plaça integrada, tot coincidint amb una de les principals entrades a les galeries.

També destaca el ritme de composició de franges del paviment, amb una proposta de difuminat de l’espai reservat per a vehicles. El jurat ha destacat també les solucions proposades en la reconversió en l’ús de materials, tant en el paviment del carrer principal (amb el reciclatge dels actuals) com en els carrers secundaris amb paviment blanc que no condicionen futurs projectes d’urbanització de l’Avinguda de S’Agaró o de les galeries.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.