Es reprenen les excavacions a la necròpolis de Romanyà

La pandèmia va obligar a ajornar l’inici dels treballs a la primavera

Aquesta setmana s’han reprès els treballs d’excavació de la necròpolis de Romanyà que van començar el mes de febrer de l’any passat i que formen part del projecte de recerca quadriennal “Omnia mors adequat. Gestualitat funerària a la necròpolis de Romanyà. Història, població i territori”

L’empresa Baula Recerca Arqueològica SL va iniciar la intervenció arqueològica al voltant de l’església de Sant Martí de Romanyà de la Selva, a Santa Cristina d’Aro, per aprofundir en el coneixement de la necròpolis i poder internar-se en el coneixement cronològic de l’assentament, com també l’antropològic de la seva població.

L’excavació estava programada a la primavera i compta amb el suport de l’Ajuntament i del Departament de Cultura de la Generalitat, que ha atorgat una subvenció dins de la línia Projectes quadriennals de recerca en matèria d’arqueologia i paleontologia 2018-2021.

Durant les excavacions de l’any 2019 es van trobar tombes dels segles XVII i XVIII, ja que només es van excavar les capes més superficials; per a la campanya d’enguany, s’ampliarà la zona excavada tant en extensió com en profunditat. Al final de la campanya, es mostraran les troballes i s’explicarà l’evolució tant de la necròpolis com del procés d’excavació.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.