«Esperem que les restriccions no s’allarguin més de 15 dies perquè la situació ja és molt dramàtica i incerta»

Les restriccions anunciades pel govern català entraran en vigor la matinada de dijous a divendres

Amb l’objectiu de frenar l’augment de contagis de Covid-19 a Catalunya, aquest migdia, la Generalitat de Catalunya ha anunciat restriccions a tot el territori català a partir de la matinada de dijous a divendres i durant un període de quinze dies. Abans que entrin en vigor, les restriccions les ha d’aprovar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Les restriccions anunciades per la Generalitat

Els bars i restaurants només podran oferir el servei de recollida de menjar o portar-lo a domicili. També romandran tancats els parcs d’atraccions o les sales de joc i bingo.

Les limitacions d’aforament afecten en el comerç de més de 400 metres quadrats, els mercats, gimnasos i cinemes. Les zones comunes dels hotels es limiten a un 50% de l’aforament. Totes les activitats que impliquin un contacte físic restaran tancades, llevat de les perruqueries.

Els parcs i parcs infantils municipals podran estar oberts fins a les vuit del vespre. A més, se suspenen les competicions esportives no professionals.

Les reaccions en clau local

Jordi Díaz, de l’Associació d’Hoteleria, Restauració i Oci, espera que les restriccions no s’allarguin més de quinze perquè la situació de molts empresaris és dramàtica després de sis mesos de dificultats i pèrdues econòmiques. Però encara els preocupa més el futur, perquè si en els pròxims mesos s’ordenen nous tancaments, això representarà la ruïna de molts empresaris i un cop molt dur per a l’economia local. Díaz, una vegada més, denuncia improvisació en la presa de decisions i creu que això genera una gran incertesa.

Manel Canadell, de l’Associació d’Empresaris de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, també opina que la incertesa, la improvisació i la desinformació complica molt la gestió de les seves empreses perquè no poden fer previsions de futur o gestionar adequadament la situació laboral del personal.

Dolors Guirado, de l’Associació del Petit Comerç i Turisme de Platja d’Aro, diu que no s’esperaven les restriccions que s’han anunciat aquest dimecres (tenint en compte que fa una setmana s’havia anunciat la reobertura de l’oci nocturn) i que el tancament de bars i restaurants acabarà repercutint, negativament, en sectors que podran obrir. També pateixen pel futur perquè, el desconcert i la incertesa que els genera tota la situació, només els permet planificar a curt termini i, per contra, moltes decisions s’han de prendre pensant en el mitjà i llarg termini, com la preparació de la campanya de Nadal o les pròximes temporades.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.