Acord per frenar la regressió de la Posidònia a la Vall d’Aro

El Grup de Natura Sterna i el Club Nàutic Port d’Aro impulsen una campanya de sensibilització i informació sobre les praderies del Riudaura

El Port d’Aro i Sterna han firmat un acord per impulsar, conjuntament, una campanya de sensibilització i informació que té per objectiu la conservació de les praderies de fanerògames marines de la Vall del Ridaura formades, principalment, per Posidònia (Posidònia Oceànica) i Algueró (Cimodocea nodosa).

La posidònia és una planta protegida i endèmica del Mar Mediterrani. En una sola praderia s’hi poden arribar a trobar més de 400 espècies d’algues i més de 1.000 espècies animals. També són refugi i lloc de cria per a centenars d’espècies animals, protegeixen les platges i el litoral de l’erosió dels temporals, contribueixen a lluitar contra el canvi climàtic i són un excel·lent indicador de la qualitat ambiental, de l’aigua i del sediment.

A casa nostra estan en regressió, entre diversos motius, per la pressió dels ancoratges de les embarcacions recreatives.

L’acord entre ambdues parts preveu la instal·lació d’un plafó informatiu a Port d’Aro i la impressió i distribució de fulletons als usuaris del Port. La voluntat del Port d’Aro i Sterna és donar a conèixer la importància de les praderies i donar recomanacions per a disminuir l’impacte de l’activitat humana sobre aquests hàbitats marins.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.