La configuració de les terrasses a partir de 3 models proporcionats per l’Ajuntament

El Grup Costa Brava Centre, entitat de referència a la comarca en el sector turístic, ha elaborat un document amb recomanacions i protocols per a intentar unificar el model de terrasses al territori

Aquest migdia s’ha confirmat que la Generalitat de Catalunya proposarà al govern de l’Estat que, a partir de dilluns, la Regió Sanitària Girona pugui passar a la fase 1.

La fase 1 permet l’obertura de terrasses amb una ocupació del 50% de la seva capacitat.

Els municipis ja estan treballant en quin model de distribució hauran d’aplicar els propietaris per a garantir totes les mesures de distanciament i seguretat a les seves terrasses.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ja té sobre la taula tres opcions, que oferirà als explotadors perquè escullin l’opció que s’ajusta més a les seves necessitats. La nova configuració de la terrassa haurà de complir els criteris fixats per les administracions supramunicipals que passen, entre altres, per una distància física de almenys dos metres entre les taules, una ocupació màxima de deu persones per taula o agrupació de taules, eliminació de productes d’autoservei o disposar de dispensadors de gels hidroalcohòlics o desinfectants amb activitat viricida. Podeu consultar totes les mesures aquí.

Unificar el model de terrasses

A la Costa Brava Centre, el Grup Costa Brava Centre a través del seu departament de consultoria –QGlobal-, ha desenvolupat una proposta que, més enllà de la distribució física de taules i cadires, inclou recomanacions i protocols d’actuació a seguir.

Les mesures dictades pel govern espanyol, segons expliquen des del Grup Costa Brava Centre, han generat certa controvèrsia entre els  ajuntaments de la Costa Brava, atès que parteix de la reducció del nombre de cadires i no dóna paràmetres de persones per metre quadrat.

Els ajuntaments de la Costa Brava acostumen a donar les llicències d’ocupació per metres quadrats i, per això, la proposta de QGlobal es fonamenta en l’amplada de passadissos, la distància entre taules i la creació d’un espai de recepció per a poder calcular la capacitat de cada terrassa. L’objectiu és generar un model que, a banda de complir amb la normativa dictada i els protocols de seguretat, sigui capaç de generar confiança entre els potencials usuaris en aquesta nova fase.

Tots els estudis i informes diuen que la recuperació de l’activitat turística anirà  especialment vinculada a la sensació de seguretat que siguin capaços de transmetre els establiments i les destinacions. En aquesta línia i per tal de generar la complicitat publicoprivada necessària, diversos municipis de la Costa Brava com Palafrugell, Palamós, Castell-Platja d’Aro, Calonge i Pals, al Baix Empordà, han decidit prendre com a referència aquest model de distribució de terrasses per adaptar-lo de la manera més adequada a la idiosincràsia dels seus respectius municipis de cara a aquest estiu, amb el propòsit de complir amb la normativa de desescalada del confinament i de captar als usuaris, aportant-los seguretat i confiança.

Sota les directrius d’aquest model, el Grup Costa Brava Centre pretén contribuir a crear una imatge conjunta de territori, i proposa que la resta d’ajuntaments de la Costa Brava se sumin al projecte, utilitzant els criteris homogenis del pla d’actuació establert. L’entitat s’ofereix a col·laborar amb els equips tècnics de les diferents institucions per a la correcta aplicació de la proposta.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.