Comencen els actes commemoratius del Dia Internacional de les Dones

Aquest matí s’ha presentat a Platja d’Aro l’exposició commemorativa dedicada a 10 dones de referència

El Dia Internacional de les Dones es commemora el 8 de març, però aquest dissabte, la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha acollit el tret de sortida de la programació de commemoració del Dia Internacional de les Dones en el municipi, que s’allargarà diversos dies.

Aquest matí s’ha presentat una exposició on han participat deu il·lustradores professionals catalanes que han retratat a deu dones referents en el seu àmbit. A l’acte hi assisteixen les il·lustradores i la dinamització de la presentació va a càrrec de la periodista, Bàrbara Julbe.

L’exposició s’obrirà al públic, a les sales d’exposicions de la Masia Bas de Platja d’Aro, aquest diumenge, 1 de març. En el projecte hi han participat les il·lustradores Marta Bellvehí, Bruna Valls, Cristina Culubret, Anna Grimal, Roser MatasJudit Algueró (XuxuLanstrum), Nirvana Jiménez, Marisa Martínez, Joana Santamans i Olga Capdevila.

Elles han retratat, seguint el seu propi estil, a 10 dones referents per les seves aportacions en coneixements, reivindicacions o lluites socials, i que malgrat que els intents d’invisibilització han estat pioneres en els seus camps.

Marta Bellvehí a Marielle Franco (sociòloga, feminista, defensora dels drets humans i del moviment LGTBI i política brasilera assassinada el 2018 a Rio de Janeiro)
Bruna Valls a Simone Beauvoir (filòsofa existencialista, professora i feminista francesa, autora de l’obra El Segon Sexe)
Cristina Culubret a Virginia Wolff (escriptora, editora i pionera feminista anglesa)
Anna Grimal a Hedy Lamarr (inventora d’un sistema de codificació de transmissions actualment utilitzat per a posicionament dels satèl·lits o els enllaços de wifi)
Roser Matas a Clara Campoamor (advocada, escriptora i política activa durant el període de la Segona República Espanyola i impulsor del sufragi universal femení)
XuxuLanstrum (Judit Algueró) a Mercè Rodoreda (considerada l’escriptora en llengua catalana contemporània més influent i Premi d’Honor de les Lletres Catalanes)
Nirvana a Kathyt Switzer (feminista i atleta nord-americana, va ser la primera dona a córrer la Marató de Boston, una prova exclusivament per a homes, l’any 1967)
Marisa Martínez a Mari Pepa Colomer (primera aviadora catalana de la història i la tercera de l’Estat espanyol, que va obtenir la llicència de pilot el 1931, amb només divuit anys)
Joana Santamans a Malala Yousafzai (estudiant, activista i bloguera pakistanesa, Premi Nobel de la Pau per la seva lluita i defensa a favor de l’educació de les dones)
Olga Capdevila a Judith Butler (filòsofa postestructuralista, que ha realitzat importants aportacions en el camp del feminisme, la teoria queer, la filosofia política i l’ètica)

El projecte, a banda de l’exposició de les obres de gran format, inclou un lloc web www.10dones.com, banderoles de carrer amb els retrats i l’edició d’un miler de packs amb les il·lustracions en format de postal.

L’exposició a la Masia Bas es pot visitar tots els caps de setmana de març de les 10 a les 13 h i de 17 a 20 h. Els retrats també es podran veure de manera itinerant a la Biblioteca, CAP de Platja d’Aro, Ajuntament, Palau d’Esports i Congressos, Casa Lila de Platja d’Aro, Benestar Social, Centre Cívic Vicenç Bou, Oficina d’Atenció Ciutadana de Castell d’Aro, Oficina de Turisme i Àrea de Joventut.

La programació del Dia Internacional de les Dones és una iniciativa de la Comissió d’Igualtat de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró. Teniu tota la programació aquí.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.