Dinou peces de gran format de José Luís Pascual s’exposen fins a finals de juliol en el Parc dels Estanys de Platja d’Aro

A partir de l’agost prendrà el relleu l’escultor Marzo-Mart que resideix i té el seu taller a  Sant Feliu de Guíxols

La mostra de José Luís Pascual es pot veure fins al 28 de juliol durant l’horari d’obertura del Parc dels Estanys de Platja d’Aro que, de maig a juliol, obre cada dia de les set del matí a les nou del vespre.

Titulada “30 anys d’escultura”, l’exposició recull una vintena de peces dissenyades amb un ampli ventall de materials, destacant l’acer corten i el ferro com a mitjà d’expressió. Cada peça s’acompanya d’un cartell informatiu sobre l’artista i l’obra.

descarga (1)

Tal com s’explica a la mostra, José Luis Pascual va finalitzar els seus estudis d’arquitectura a l’ETSAB (Escola Superior d’Arquitectura de Barcelona) l’any 1970, professió que va decidir no exercir per dedicar-se a la pràctica de l’art.

Ja des de la primera exposició, el 1965, afegeix a l’espai alguna peça escultòrica com a complement a la idea general de la mostra, que sol ser de dibuix i pintura. Va començar treballant fusta i elements acoblats, més tard, el cartó i, finalment, el ferro.

La característica principal de la seva obra és el treball sobre el pla, dibuixat, tallat i, finalment, doblegat. El seu món artístic està poblat de temes que es repeteixen: l’Empordà, els xiprers, la lluna, la dona i animals que ens acompanyen…

descarga (3)

Quan obre els ulls fora del seu estudi tracta temes de rabiosa actualitat, com les injustícies, el tema de les fronteres i qualsevol assumpte que porti el diari per ajudar a despertar-te, i sol ser de manera violenta. Avalen la seva trajectòria les cent i escaig exposicions individuals nacionals i a l’estranger i les seves innombrables obres
col·lectives.

Ha tingut estudi a Barcelona, Eivissa, Centelles i ara, a Saus-Camallera, on també dirigeix l’espai cultural anomenat KM7.

descarga (4)

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.