JUNTS i PSC poden revalidar el govern dels darrers 4 anys o explorar noves aliances amb un govern, com a mínim, tripartit

Un cop passades les eleccions s’obre el període de negociacions per cercar la governabilitat estable

A partir d’aquest dilluns, Junts i PSC hauran de començar a sondejar el terreny per assolir la majoria absoluta a través de pactes. Per aconseguir la majoria absoluta necessiten un mínim de 9 regidors i regidores. La corporació està formada per 17 membres.

Recordem que les formacions de Joan Giraut i Maurici Jiménez, des de l’any 2015, han governat juntes. Per tant, una opció seria que repetissin la mateixa aritmètica i prolonguessin l’acord quatre anys més amb el mateix nombre de regidors i regidores, 10 en total.

L’altre possibilitat és que Junts i/o PSC decideixin apostar per una nova parella o parelles de ball, o ampliïn el matrimoni polític dels darrers 4 anys, i festegin a ERC, SOM, Ciutadans i La Vall d’Aro en Comú.

Si Junts i PSC no pacten entre sí, hauran de buscar, com a mínim, 2 formacions més per assolir la majoria absoluta perquè únicament amb la tercera força, ERC amb 3 regidors, no sumen prous regidors per assolir la majoria absoluta.

5

Junts i PSC també tenen l’opció de governar en minoria i buscar pactes periòdics amb la resta de forces. Però sembla una opció altament improvable.

La resposta? Com a màxim, el 15 de juny al migdia quan es constituiran els nous ajuntaments.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.