El cicle s’allargarà fins abans de Nadal
“Dones i procés migratori, experiències de resiliència” és el títol i l’eix al voltant giraran totes les activitats d’aquesta segona edició del Cicle de Conferències, Diàlegs i Reflexions sobre Migracions, per un poble inclusiu i divers a Castell-Platja d’Aro, que organitzen entre diferents regidories del municipi amb la col·laboració de diferents entitats socials.
Fins al 13 de desembre s’han programat cinc propostes per a tots els membres de la família vinculades, en aquesta ocasió, en les violències -psicològiques, físiques o emocionals- que es viuen en el procés migratori, sobretot en el col·lectiu de les dones, especialment vulnerat per les estructures socials.
Conferència, contes i titelles, teatre-fòrum, taula roda i vídeo-fòrum
El tret de sortida en el cicle es farà aquest dijous, 11 d’octubre, entre les 9.30 i les 13 h, a la sala d’actes de l’Ajuntament. Primer es farà la presentació institucional del cicle a càrrec de la regidora de Benestar Social i Salut Pública de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, Pilar Ferrero, i de l’alcalde, Joan Giraut. Una presentació que donarà pas a la conferència “El dol migratori” que impartirà Joseba Achotegui, psiquiatre i coordinador del Servei d’Atenció Psicopatològica i Psicosocial a Immigrants i Refugiats (SAPPIR), professor de la Universitat de Barcelona, especialista en dol transcultural i migratori.
El 18 d’octubre tindrà lloc un taller de Contes i Titelles del Món en el Centre Cívic Vicenç Bou. El 9 de novembre es farà un teatre-fòrum i taller participatiu a l’Espai Jove del Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro. El 20 de novembre s’ha programat, en el Centre Cívic Vicenç Bou, la taula rodona “Dones i experiències migratòries. Teixint identitats de resistència”. El 13 de desembre, tancarà el cicle a l’Espai Jove, un vídeo-fòrum a partir del documental Blessy sobre el tràfic d’éssers humans.
Recordem que la primera edició del cicle es va dur a terme l’hivern de 2017 amb quatre sessions que van girar al voltant de la realitat de les persones refugiades i els camps sirians i grecs. Respecte de la primera edició, aquest 2018 s’han modificat les dates i ha crescut el nombre d’activitats.