Castell d’Aro celebra aquest diumenge una festa de comiat de l’antiga Escola Vall d’Aro abans del seu enderroc previst a l’abril

Des de l’any 2015 els alumnes estudien en el nou edifici annex a l’IES Ridaura

Abans de l’enderroc de l’antiga Escola Vall d’Aro per construir-hi el nou Centre Cívic de Castell d’Aro, aquest diumenge, es farà una festa de comiat de les antigues instal·lacions a la Plaça Poeta Sitjar, un dels edificis més estimats i significatius pels castellarencs i castellarenques. El centre va entrar en servei l’any 1958 i va funcionar fins a l’any 2015.

Les activitats començaran a dos quarts d’onze amb una recollida d’objectes i de fotografies antigues i actuals de l’escola o vídeos. L’objectiu de la recollida és crear, en el nou Centre Cívic, un espai d’homenatge a l’antiga escola.

Una celebració per retrobar-se i compartir anècdotes

També s’ha fet una crida perquè assisteixin a la festa totes les persones que van estar vinculades en el centre educatiu al llarg de la seva història com antics alumnes, professorat, famílies, etc.

Hi haurà un torn de parlaments a càrrec de les autoritats locals, col·lectius i persones que han format part de la història de l’escola. La regidora de Dinamització Comunitària, Mònica Ríos, llegirà un escrit de Josep Maria Jordi on recordarà l’època de l’alcalde, Joan Cargol Pérez, que va governar el municipi entre els anys 1958, data de la inauguració de l’Escola Vall d’Aro, i l’any 1979.

A més, intervindran Carme Madrià (directora a l’antiga i la nova Escola Vall d’Aro), Miquel Chamorro (professor i membre de l’equip directiu de l’antiga escola) i Laura Sais (exalumne).

d824e5f3b2c2acb17cc29be7a9579123_XL_opt
Imatge del nou Centre Cívic que ocuparà l’espai de l’antiga Escola Vall d’Aro

A la Sala Polivalent, es farà una projecció rotativa de tres vídeos durant tota la celebració. Un vídeo l’ha elaborat la recentment creada colla de Carnaval del municipi, La Banda del Pati, que ha sorgit d’antics alumnes que jugaven en el pati de l’Escola Vall d’Aro. Un altre vídeo l’ha produït l’equip de professors actual que va enregistrar imatges, per exemple, del trasllat en el nou edifici. I, finalment, el consistori projectarà un vídeo amb una detallada explicació del projecte del nou Centre Cívic.

Els assistents, també disposaran d’un espai, ambientat amb mobiliari escolar antic on podran enregistrar anècdotes, i un photocall per desar missatges i fer-se fotos.

DSC09702_opt

L’antiga Escola Vall d’Aro, a més, disposava d’una llibreta d’anècdotes dels alumnes que escrivia el professorat i una altra llibreta de missatges i visites. Aquestes llibretes estaran a disposició de tothom per seguir immortalitzant moments i emocions.

A banda, se servirà un esmorzar popular gratuït de botifarra i pa amb tomàquet acompanyat de música ambiental. Més de dues-centes persones ja tenen el seu tiquet per l’esmorzar, que es pot recollir a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de Castell d’Aro o en el Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro. El tiquet és obligatori i també se’n reservaran uns quants pel mateix dia de la festa per si alguna persona no l’ha pogut recollir prèviament.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.