A Castell-Platja d’Aro i S’Agaró s’han legalitzat més d’un miler de pisos turístics en els darrers anys

L’Associació d’Apartaments Turístics Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA) reclama unificar les normatives per fer font a l’intrusisme

Els propietaris de 1.100 habitatges d’ús turístic ja han donat d’alta la llicència per desenvolupar aquesta activitat. Des del consistori diuen que no hi ha una estimació sobre quants habitatges d’ús turístic queden per regularitzar.

Els propietaris paguen una taxa anual a l’ajuntament, que es bonifica en un 50% per incentivar la legalització d’aquests pisos i han de complir diversos requisits i notificar a l’ajuntament quina gestió fan de l’immoble.

Per donar d’alta la llicència, els propietaris han d’omplir un formulari de l’ajuntament on fan constar les dades del titular de la propietat, les dades de la persona física que presenta la declaració (en cas de ser algú diferent del propietari), les dades del gestor de l’habitatge (en cas que el propietari hagi encomanat la gestió), l’adreça a efectes de rebre comunicacions i notificacions, les dades de l’habitatge d’ús turístic (inclosa la referència cadastral o la capacitat màxima segons la cèdula d’habitabilitat).

IMG_6056_opt
Passeig marítim de Platja d’Aro aquest matí

El procés de legalització dels habitatges d’ús turístic a Catalunya es va posar en marxa fa anys per fer aflorar aquest típus d’allotjaments i combatre l’intrusisme en el sector. En aquest sentit, L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona reclama que s’unifiquin les normatives de les administracions ‘per poder fer front a un dels principals problemes que té el sector, que és l’intrusisme’, segons ha afirmat el president de l’ATA, Lluís Parera, i el president de la Federació Catalana d’Apartaments Turístics, Lluís Torrent.

Ambdues entitats també han destacat que ‘el fet de no tenir un marc legal únic crea molts neguits i problemes perquè ara mateix el sector està regulat per una normativa catalana i cada ajuntament l’adapta en funció de les característiques del municipi i de la tipologia turística’.

Actualment, a la demarcació de Girona hi ha 28.000 pisos legalitzats que representen unes 140.000 places. Les comarques gironines són capdavanteres en la regularització dels habitatges d’ús turístic.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.