Dues setmanes a la fase 1 del Pla d’obertura progressiva d’activitats econòmiques i socials

Avui es reactiven sectors com la restauració, la cultura, l’esport i el lleure amb limitacions malgrat que alguns empresaris han decidit esperar-se a les pròximes fases

Després d’una quarantena de dies sota estrictes restriccions i limitacions per intentar frenar els contagis, aquest dilluns es comencen a flexibilitzar amb la primera fase del Pla d’Obertura d’Activitats Socials i Econòmiques que ha dissenyat la Generalitat de Catalunya i es divideix en quatre trams que s’aplicaran en funció de l’evolució de la pandèmia.

A partir d’avui, poden reobrir les terrasses i l’interior de bars i restaurants amb limitacions d’horaris i aforaments. Les terrasses poden funcionar al 100% mentre que a l’interior dels locals l’aforament màxim és del 30%, sempre que hi hagi una bona ventilació de l’espai. El sector de la restauració pot obrir de les 6 del matí a les 21.30 h, perquè a les 22 h comença el confinament nocturn. També s’ha de respectar la distància de seguretat entre grups que no poden superar les quatre persones.

El comerç, en aquesta fase, es manté en el 30% d’aforament.

La cultura en general (com cinemes, sales d’exposicions, biblioteques, etc.) també pot obrir amb un 50% de l’aforament.

L’activitat esportiva a l’interior pot reobrir amb un 30% d’aforament mentre que a l’exterior és del 50%.

També es reactiven les activitats extraescolars amb limitacions i es manté el confinament nocturn i el confinament per municipis, entre divendres i dilluns.

Les trobades socials, durant la primera i segona fase, només estan permeses entre grups bombolla de màxim sis persones.

Podeu llegir la resolució de la Generalitat de Catalunya, publicada dissabte, aquí.

Sense rendibilitat

Alguns empresaris han anunciat que, sota el tram 1, prefereixen mantenir els seus negocis tancats perquè l’obertura no és rendible. Els cinemes Ocine anunciaran la data de reobertura i la cartellera en els pròxims dies.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix