Benestar creixement

Qui eren els estoics? Quina relació tenen amb nosaltres

Des que hi ha vida, en cada moment de la història hi ha clarament la presència d’explicacions místiques referent al significat de la vida.

Vull dir que, tots els dibuixos de les piràmides, les expressions verbals i escrites de filòsofs, els que es consideraven metges, escriptors, personatges de l’antiga Grècia, absolutament tots, parlaven del mateix significat de la vida.

Cap de nosaltres hem inventat res, només hem desvelat un tema que es va enterrar fa molt de temps enrere per raons religioses i polítiques.

Jo personalment adoro la mitologia grega. Quan els meus fills eren petits, comprava llibres de l’antiga Grècia. Cada dia eren nits de grans escenaris històrics que amb la meva veu interpretava amb una gran intensitat emocional. Eren nits màgiques, que encara recorda la meva nena.

Ara, aquests llibres els té ben custodiats el meu petit net i, amb el mateix amor escoltarà la meva veu plena d’il·lusió.

Parlo de l’antiga Grècia perquè sempre han estat temes d’estudi a les escoles, sobretot en les carreres de medicina, filosofia, biologia, etc.

Avui en dia les xarxes ens mostren des de l’escola bressol aquella societat com iniciadors de la filosofia de vida, que sempre ha existit i sempre han intentat tapar.

Potser, si els professors d’avui ensenyessin la història donant el millor de si mateixos, traspassant l’amor per la seva feina als alumnes, a través les emocions, tindríem els joves guanyats.

I sempre penso que seria fantàstic que algun dia, posessin el creixement personal com una matèria més en els diferents cicles escolars.

Els estoics eren aquelles persones que atribuïen a l’home el gran poder en si mateix i en la natura.

Sostenien la força de l’ànima i d’un cos sa.

Parlaven d’ètica: conjunt de normes per actuar correctament, sense vici i sense por a la mort, perquè és inexistent.

Amb aquestes poques paraules, només recordo les paraules que actualment unes poques persones expliquen en grans conferències i en petits comitès, com jo, per portar les persones al despertar de la consciència. Parlem del temps A.C.

Avui, en el segle XXI, portem a llum amb enormes dificultats temes espirituals del que és la vida i, del que sempre ha estat.

A continuació us cito algunes frases de destacats filòsofs:

Sèneca:

– «La vida que rebem no és curta, sinó que la fem així. No estem proveïts, sinó que malbaratem el que tenim».

– «Patim més en la nostra imaginació que en la realitat. Pateix més del que és necessari qui pateix abans que sigui necessari».

– «Quina necessitat cal plorar per parts de la vida? Tota ella exigeix ​​llàgrimes. Es perd el dia esperant la nit i la nit tement l’alba. Relaciona’t amb persones que et puguin millorar».

– «la vida és curta i desgraciada només si no som capaços d’esprémer al màxim els seus dies. Si els passem esperant, amb esperança o amb temor, el que hagi de venir, descobrirem massa tard que l’hem desaprofitat».

Marco Aureli:

– «quan et llevis al matí, pensa en el privilegi de viure: respirar, pensar, gaudir, amar. Posa la teva atenció i desig en ser bona persona amb tu mateix i amb qualsevol cosa que facis. La vida d’un home és el que els seus pensaments fan amb ella».

– «Tens poder sobre la teva ment, no sobre les coses externes. Adona’t d’això i trobaràs la força».

– «La felicitat no depèn del que passa a fora de nosaltres, sinó de com interpretem aquestes situacions. És una decisió diària en les nostres mans, sense circumstàncies externes».

Epictet:

– Només hi ha un camí cap a la felicitat i és deixar de preocupar-se per coses que estan més enllà del nostre poder o la nostra voluntat. El que importa no és el que et passa, sinó com reacciones davant d’això. Primer digues-te a tu mateix el que t’agradaria ser i després fes el que hagis de fer”.

– «La ira és la pitjor de les passions destructives de l’ésser humà, ja que si t’hi deixes encadenar, perds qualsevol potestat sobre les teves accions. Tota acció, tota paraula, tot silenci, l’origen del qual es troba a la ira està profundament descaminat».

– «Cap home no és lliure si no és amo de si mateix. És savi qui no s’afligeix ​​per les coses que no té, sinó que s’alegra per les que té».

– «L’ansietat és un malbaratament de temps i energia, un enemic que ens roba la claredat mental. i la capacitat de prendre decisions encertades. No permetis que l’ansietat sigui el teu carceller, sinó que converteix-te en el propietari del teu propi ésser i aprofita el temps que se t’ha atorgat».

I podríem continuar citant-ne a l’infinit.

Només us vull dir que des de temps immemorials hi ha un coneixement que la majoria de les persones ignoren.

De sempre es diu que som energia i cocreadors de les nostres vides.

Avui, a més, estic molt emocionada, perquè en un programa de sobretaula que emeten a la televisió se centren just aquest últim punt del qual he parlat.

De mica en mica, trobarem tots les forces per sentir-nos lliures i crear, acceptar i fluir amb la bellíssima vida que tots vivim.

I fem-ho ràpidament, tant com puguem, per què si entenem la vida, entendrem que la «mort» com la que ens fan creure, no existeix.

També podeu contactar amb el nostre espai directament per a fer-nos comentaris, consultes i propostes. Escriviu-nos a creixement@rpa.cat.

Angela
Pestillo Grimaldi

Ràdio Platja d’Aro no es fa responsable de les idees i opinions expressades pels seus col·laboradors en els articles.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.