Nou programa Rock&Wine, avui presentant el vi : El Badiu – Pansa blanca – D.O Alella.
Vi : El Badiu – Pansa blanca – 22,70€
Vins de la Memòria – Xavi Nolla – D.O Alella
Cançó : Wind of change – SCORPIONS (Heavy metal – Hard rock)
Aquesta setmana, parlem dels vins de la memòria, un homenatge a aquells avis de la guerra, un fantàstic treball de recerca del Xavi Nolla, sommelier, apassionat del vi i de la història, ell és va nodrir de tot allò que li van explicar els seus i la gent que anava buscant, històries de plors i nostàlgia, també algunes alegres, i va començar aquest magnífic viatge a través dels seus vins pels escenaris on el seu avi havia estat a la Guerra Civil Espanyola.
Dels set vins, he triat el Badiu, per maridar amb la cançó Wind of Change (Vent de canvi) de Scorpions , perquè parla d’aquell canvi que suposa el final d’una guerra, d’aquells retrobaments emotius de família i amics distanciats per les circumstàncies, a més, Xavi Nolla és rockero quasi de naixement, amb sols quinze anys, ja es va atrevir a muntar el seu primer festival de rock a la seva Badalona natal, i precisament és aquí, on està situada l’única vinya productiva de pansa blanca de tot Badalona, per tant, El Badiu, és un vi que neix de les arrels familiars, d’aquell avi, l’Agustí Peréz, fill de miner, que amb la il.lusió d’un noi de vint anys, també va sentir un vent de canvi i va deixar la seva Almeria natal, per vindre a Barcelona primer, i després establir-se a Badalona i fundar la seva família.
Aquesta col.lecció de vins, comença amb La Bruixa, el seu avi va estar a la 27a Divisió, és denominava així perquè apareixia i desapareixia sobtadament, un coupage de garnatxa i macabeu, per un vi dinàmic i fresc, de la D.O Terra Alta, el segon, és Lo Ebre, homenatge a aquelles 115 persones que van quedar marcades pel dolor, entre elles, el seu avi, un coupage de carinyena i garnatxa negra, un vi amb molt de caràcter, també de la D.O Terra Alta, el tercer La Memòria, la batalla de Gandesa, una de les més cruels de la guerra civil, el seu avi va estar en aquelles trinxeres naturals de murs de pedra seca de les vinyes, un monovarietal de garnatxa blanca de vinyes velles, un vi pur i sincer, l’últim de la D.O Terra Alta. El quart vi és Plom, de la D.O.Q Priorat, on es van establir aquells primers hospitals de campanya, aquella mina de plom on es va posar la torre de vigilància, un monovarietal de garnatxa negra, amb un toc mineral de la pissarra molt interessant. El cinquè vi és Pólvora, D.O Conca de Barberà, per tot aquell ferro que va emplenar les vinyes, i per la gent que es va refugiar sota l’abric de la Serra de Prades, un monovarietal de Trepat, una varietat molt singular i apreciada, i amb molt bona acidesa, el sisè vi El Badiu, les arrels, les vinyes de Can Canyet, la Masia de ca l’Alemany, que va acollir la família del seu avi, un altre monovarietal, aquest de pansa blanca, D.O Alella, un vi blanc amb una magnífica estructura i molt aromàtic, i l’últim vi La Plage, de la IGP Côte Vermeille, la platja d’Argeles es va convertir en el primer camp de refugiats de tots els exiliats que fugien cap a França, allí també va estar el seu avi, abans de tornar cap a casa.
El plat per acompanyar El Badiu, és un Arròs Parellada de Can Panedès, però pensant en els joves, l’Agustí, chef i propietari m`ha recomanat els Calamars set espècies Togarashi, un plat asiàtic servit amb llima verd i jalapenyo verd. Que vagi de gust, i fins a la setmana vinent. Salut i vi ( recorda beure amb moderació )
Rock & Wine és un espai patrocinat per:
Especialistes en vins i destil·lats al millor preu.
https://www.winepalace.es/ca/inici