«El cervell és un òrgan de la part avant-superior de l’encèfal i el centre supervisor del sistema nerviós central en tots els vertebrats i molts invertebrats». Wikipedia
Sabem que el cervell és una part importantíssima del cos humà.
Està dividit en dos hemisferis: el dret i l’esquerra, units pel cos callós.
Aquests dos, no sempre es parlen entre ells i menys van d’acord, però és molt important que estiguin en harmonia.
Entre ells necessiten una òptima comunicació. Recordem també que les dues parts, controlen les parts oposades del cos, ulls inclosos:
El que és més complicat és que la majoria de nosaltres no sabem les seves funcions i què podem fer per ajudar-los a tenir aquesta bona comunicació.
L’hemisferi esquerre és de la lògica, la racionalitat. Observa els detalls, té una visió superficial de la vida. Ens separa de la natura, està vinculat amb el coneixement específic dels temes.
Gestiona el desenvolupament de temes científics i tècnics. És capaç de diferenciar les coses, és l’hemisferi de tot el que és útil, concret. És pràctic, organitzat, raona de manera lineal.
És de matemàtiques, de tot el que és cert. Està connectat amb el moviment de les mans.
L’hemisferi dret reconeix nous patrons, és el creatiu i el que soluciona «problemes», pertany al despertar emocional, és el somniador.
No mira les coses específiques (com l’hemisferi esquerre), sinó la seva totalitat (no veu un arbre, sinó l’harmonia del bosc).
És l’hemisferi de la incertesa. És la inconsciència, és el que s’encarrega de les sensacions, la intuïció, del sentit artístic.
Els éssers humans tenim obsessió per l’hemisferi esquerre i ens oblidem del dret.
Per exemple, molts pensen que a la vida el més important és tenir una feina fixa, tenir un sou segur a final de mes, estudiar una carrera. Que és més certa una vida amb aquesta «tranquil·litat» i «estabilitat».
En canvi, l’hemisferi dret ens acompanya a escoltar el cor, a ser creatius i a descobrir el que ens apassiona, sense por.
Ara enteneu per què tots dos necessiten una gran empatia i col·laboració!
L’hemisferi esquerre fa una gran labor d’aprenentatge, però també ha de deixar espai a l’hemisferi dret per fer-nos sentir que és el que ens apassiona.
El que perjudica enormement els dos hemisferis és estar en continu estrès. Per això cal que estiguin en equilibri. La música, sobretot clàssica, i passar temps a la natura i a l’aire lliure, els alinea.
Per això sabem amb claredat que la meditació és un hàbit tan important pel seu benestar, perquè els proporciona calma i equilibri.
Roger Sperry, premi Nobel en el 1981 en fisiologia i medicina, va descobrir que els dos hemisferis, poden actuar de manera independent l’un de l’altre. Michael Gazzaniga, fundador i desenvolupador de la Neurociència Cognitiva, que va treballar sota la direcció del Dr. Roger Sperry.
https://ca.wikipedia.org/wiki/Roger_Wolcott_Sperry, https://es.wikipedia.org/wiki/Michael_Gazzaniga
Us deixo vídeos perquè ho pugueu entendre millor:
És absolutament fascinant com s’entrellacen ciència i espiritualitat.
Quina labor tan bonica i necessària entre metges i savis del món eteri.
Quan definitivament els dos mons aniran conjuntament pel mateix camí, s’obrirà i construirà per a tots una nova realitat. Segurament passarà, però nosaltres som els iniciadors d’aquest procés, que segurament no acabarem vivint.
A tots ens toca una època, que és la que triem.
Només hem de viure-la amb passió i amor.
També podeu contactar amb el nostre espai directament per a fer-nos comentaris, consultes i propostes. Escriviu-nos a creixement@rpa.cat.
Ràdio Platja d’Aro no es fa responsable de les idees i opinions expressades pels seus col·laboradors en els articles.