Aquest dimecres, 22 de gener, ha començat a Madrid una de les fires de turisme més importants del calendari anual, FITUR, la Fira Internacional de Turisme, que ha esdevingut la primera cita de promoció turística de l’any per a Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró.
L’Agència Catalana de Turisme reuneix a l’estand de Catalunya 51 entitats de les 9 marques turístiques catalanes.
Amb motiu de la jornada inaugural, una comitiva institucional de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, com cada any, s’ha desplaçat fins a la capital espanyola per a crear sinergies amb operadors i visitants per explicar-los la nostra destinació turística, fer valdre els atractius del territori, explicar l’oferta comercial i turística, fer xarxa amb altres municipis turístics, i aprendre de la competència per ser una millor destinació turística.
A més, enguany, en el marc de Fitur, Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró ha rebut la distinció “Catalunya, HOLA família!”, a través del qual la Generalitat de Catalunya reconeix el compromís i especialització en l’oferta de turisme familiar de les poblacions que reben l’acreditació després de superar una exigent auditoria. El nostre municipi és una de les primeres poblacions del territori català en haver assolit la distinció. Teniu més informació aquí.
La regidora de Turisme, Imma Gelabert, ha rebut la certificació de mans del conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper.
Catalunya aposta per la gastronomia
La 45a edició de la Fira Internacional de Turisme aplega 9.500 empreses turístiques amb més d’un centenar de països representats de forma oficial.
Aquesta edició està marcada per les propostes tecnològiques en el sector del turisme i per apostes per la sostenibilitat.
L’estand de Catalunya ocupa 825 metres quadrats per promocionar la diversitat d’experiències de l’oferta turística catalana amb espais separats per marques turístiques: Costa Brava, Costa Daurada, Terres de Lleida, Costa Barcelona, Paisatges Barcelona, Pirineus, Vall d’Aran, Terres de l’Ebre i Barcelona. Aquest any, hi ha 51 expositors, tres més que l’any anterior.
Els organitzadors esperen un gran flux de visitants i preveuen superar l’assistència de 150.000 professionals de dimecres a divendres i al voltant de 100.000 persones de públic general durant el cap de setmana.
La gastronomia és una de les grans protagonistes de la proposta catalana a les jornades internacionals de turisme amb diverses propostes vinculades a la gastronomia.