L’estel de Nadal amb 500 participants, acte central de la trobada de Pessebres Vivents a Castell d’Aro

Aquest diumenge, 24 de novembre, representants de la cinquantena de Pessebres Vivents que es duen a terme durant els mesos de desembre i gener s’han reunit a Castell d’Aro per a donar el tret de sortida a la temporada de Pessebres Vivents d’enguany.

L’acte més destacat ha estat la formació, amb més de 500 figurants dels diferents pessebres de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya, d’un estel de Nadal gegant, recreat amb paraigües de colors a la Pineda del Pessebre castellarenc en el Barri de la Coma. Els participants han recreat el logotip de la federació que està format per una estel de Nadal.

La trobada d’aquest diumenge, en la qual han participat un miler de persones, també ha inclòs activitats infantils, gimcanes i actuacions musicals.

La temporada de Pessebres Vivents, enguany, s’allargarà del 6 de desembre al 12 de gener i s’estendrà a 46 municipis de Catalunya amb més de 300 representacions i més de 5.000 figurants que en formaran part.

Les primeres poblacions a iniciar les representacions seran Cànoves (Vallès Oriental), Castelló (Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Baix Camp), Navata (Alt Empordà), Prullans de Cerdanya i Santa Pau (Garrotxa) el divendres 6 de desembre i tancaran la temporada el 12 de gener els Pessebres Vivents de Sant Fost de Campsentelles (Vallès Oriental, Sant Guim de la Plana (Segarra) i Tona (Osona).

Per províncies, Barcelona aglutina la majoria de les representacions amb escenificacions als municipis de Cànoves i Samalús, Canyelles, Corró d’Avall, Fonollosa, Els Prats de Rei, La Torreta, Les Gunyoles d’Avinyonet, Les Torres de Fals, Martorelles, Món Sant Benet, Polinyà, Premià de Dalt, Sant Feliu de Llobregat, Sant Feliu del Racó, Sant Fost de Campsentelles, Sant Pere de Ribes, Sant Quintí de Mediona, Santa Maria de Palautordera, Santa Maria d’Oló, Tona, Vila de Rupit i Viladecans.

A la demarcació de Girona es faran escenificacions a Bàscara, Breda, Brunyola, Calonge, Castell d’Aro, Celrà, Fontcoberta, Joanetes, Maçanet de la Selva, Navata, Pals, Peralada, Sant Martí de Llémena, Sant Martí Vell, Santa Pau, Vila-Sacra i Vilavenut.

A les terres de Tarragona hi haurà Pessebres Vivents a Jesús, L’Espluga de Francolí, La Pobla de Montornès, Masia de Castelló i Sant Jaume des Domenys.

I a la província de Lleida es faran representacions a Sant Guim de la Plana i a Prullans de Cerdanya.

En total, la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya ha posat a la venda aquesta temporada 125.000 entrades, la meitat de les quals ja es poden adquirir de forma anticipada per internet a www.pessebresvivents.cat. La resta d’entrada es podran adquirir presencialment a les taquilles de cada Pessebre Vivent.

6 funcions del Pessebre Vivent de Castell d’Aro

Aquest Nadal, les representacions del Pessebre Vivent de Castell d’Aro estan programades pels dies 21, 22, 25, 26 i 29 de desembre i 1 de gener de 2025.

Una tradició molt arrelada al territori

La tradició de fer Pessebres Vivents consta a Catalunya d’una llarga trajectòria amb pessebres que porten més de 50 edicions (Bàscara, Castell d’Aro, Els Prats de Rei, Sant Fost de Campsentelles, Sant Martí de Llémena i Tona). Aquest any, i després d’algunes edicions sense representacions, s’hi reincorpora el Pessebre Vivent de Santa Maria de Palautordera, i d’altres com el de Món Sant Benet mantenen i amplien les seves funcions després d’estrenar-se recentment al calendari de representacions.

Es tracta de muntatges de gran format, que involucren a multitud de persones voluntàries i que tenen com a gran al·licient la descoberta de poblacions amb paratges naturals o històrics emblemàtics com els nuclis antics de Pals, Castell d’Aro o Bàscara, el nucli despoblat de les Masies de Castelló a Vandellòs, el Monestir de Sant Salvador de Breda, Les Torres del Castell de Fals o l’aqüeducte del s. XVII on es fa el Pessebre Vivent del Pont Llarg de Manresa.

La Federació de Pessebres Vivents de Catalunya

La Federació de Pessebres Vivents de Catalunya agrupa 49 entitats d’arreu del territori amb l’objectiu de portar a terme activitats encaminades a promoure el coneixement dels Pessebres Vivents i la relació entre ells. Constituïda formalment el 2018, la Federació recull la tasca de l’Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya, creada el 1991. Amb una junta directiva renovada, actualment presideix l’entitat Assumpció Garangou, del Pessebre Vivent de Bàscara.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.