En marxa la vacunació contra la grip i la COVID-19 pels majors de 60 anys i tots els grups de risc

La Regió Sanitària Girona ha posat en marxa aquesta setmana la segona fase de la campanya de vacunació simultània contra la grip i la COVID-19 i ja es poden vacunar les persones de 60 anys i més i les que presenten condicions de risc (entre elles els problemes de salut crònics i l’obesitat), les persones amb immunosupressió, o els professionals sanitaris i sociosanitaris i altres serveis essencials i crítics.

Enguany, tal com ja es va realitzar la temporada anterior, es recomana la vacunació contra la grip a les persones fumadores i als infants d’entre 6 i 59 mesos d’edat. Aquest grup d’edat és un dels que més pateix la infecció. Vacunar als infants permet no només protegir-los precoçment de contraure la malaltia i patir complicacions, sinó que també redueix la propagació del virus al seu entorn, sobretot si hi ha persones grans.

La vacunació es pot realitzar des d’aquest dilluns al CAP de referència amb cita prèvia. Per tal de facilitar-ho encara més, també s’ha habilitat un punt de vacunació poblacional (PVP) a la Seu de la Generalitat de Catalunya a Girona – Espai d’Interpretació (plaça Pompeu Fabra, 1, Girona). Aquest punt vacunal està obert a tota la ciutadania independentment del seu CAP de referència, amb horari de dilluns a divendres d’11 h a 18 h amb cita i sense cita prèvia.

A la Regió Sanitària de Girona es repartiran en el marc de la campanya de vacunació un total de 158.195 vacunes antigripals i 109.234 de COVID, entre els centres de salut que les han d’administrar.

Com demanar cita

Per tal de demanar dia i hora per a les vacunes cal sol·licitar-ho a través de La Meva Salut, preferentment, a l’apartat de ‘Cites’, clicant a ‘Cites i consultes d’atenció primària’ i triant l’opció ‘Vacunació’. La cita prèvia també es pot demanar al web de programació citasalut.gencat.cat o bé acudint directament al CAP. El CAP de Platja d’Aro està situat a l’Avinguda Castell d’Aro, 55. I el telèfon d’atenció telefònica del CAP platjarenc és el 972 82 71 22.

La citació per la vacunació als punts de vacunació poblacionals serà pels mateixos canals que per sol·licitar la vacunació als CAP i es poden consultar els horaris de vacunació sense cita a canalsalut.gencat.cat.

Accions comunitàries dels equips d’atenció primària

En el marc de la campanya d’immunització, els equips d’atenció primària impulsen accions comunitàries arreu del territori per tal d’apropar la vacunació a la ciutadania, tant en els mateixos centres de salut (hospitals, centres d’atenció primària i consultoris locals) com també en espais comunitaris, a través de la col·laboració dels ajuntaments.

Prioritàriament, durant la tardor i fins a finals de desembre

Des del 23 de setembre està en marxa la campanya tradicional de vacunació de tardor (temporada 2024-2025) amb la vacunació conjunta contra la grip i la COVID-19, que va començar en una primera fase per la població més vulnerable: les persones que viuen en residències, les de 80 anys o més, les persones que reben atenció domiciliària i com a novetat aquest any s’han inclòs les dones embarassades en aquesta primera fase. Com s’ha fet en els darrers anys, unes setmanes després s’ha ampliat a la resta dels col·lectius.

Cal destacar que el període prioritari de la vacunació és durant la tardor i fins a finals de desembre. Tot i això, i com altres anys, les vacunes contra la grip i la COVID-19 estaran disponibles fins que finalitzi la temporada estacional, és a dir, fins a finals de març de 2025.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.