L’Oasi de Papallones de l’Hotel Bell Repòs de Platja d’Aro, als premis 10+10 Ejemplos Empresariales #PorElClima

Els premis 10+10 Ejemplos Empresariales #PorElClima reconeixen el compromís, l’excel·lència i l’ambició climàtica de 10 grans empreses i 10 pimes, que tenen en marxa projectes empresarials que fan front a l’emergència climàtica, impulsen accions de descarbonització, transformen l’economia i la societat, generen oportunitats de creixement i laborals, i sempre amb una visió sostenible a llarg termini.

Uns guardons que promou la plataforma #PorElClima, que treballa per implementar l’Acord de París, frenar l’emergència climàtica i avançar junts cap a la descarbonització, aplegant representants dels tres sectors clau en el procés de transició cap a una economia baixa en carboni: les administracions públiques, les empreses i la societat civil.

En l’edició 2024, l’Hotel Bell Repòs de Platja d’Aro ha format part del grup de candidats pel projecte de l’Oasi de Papallones, una iniciativa impulsada per l’Associació ZERYNTHIA, partner espanyol de Butterfly Conservation Europe, que té com a objectiu fonamental millorar els espais verds mitjançant la incorporació de plantes beneficioses per a les papallones i altres insectes pol·linitzadors. També fomentar entorns urbans més permeables per a la biodiversitat.

Aquesta és la informació que ofereix l’Hotel Bell Repòs de l’Oasi de Papallones:

Davant el context de sequera al Baix Empordà, hem instal·lat un sistema de reg per degoteig al nostre jardí i substituït la gespa per un prat de plantes autòctones, majorment aromàtiques, que requereixen poca aigua i floreixen en diferents moments de l’any. Això no només estalvia aigua, sinó que converteix el nostre jardí en un oasi per a papallones i un santuari per a espècies pol·linitzadores, que han experimentat un gran descens en la seva biodiversitat. Ens hem inspirat en un projecte similar de l’Associació Naturalista local Sterna, al Parc dels Estanys de Platja d’Aro.

L’Oasi de Papallones és una iniciativa estatal impulsada per l’Associació ZERYNTHIA (@asoczerynthia), que busca millorar espais verds mitjançant plantes beneficioses per a papallones i altres pol·linitzadors. Zerynthia és la representant a Espanya de la Federació Europea Butterfly Conservation Europe.

Els principals objectius són augmentar la consciència sobre la conservació d’aquests insectes i fomentar la permeabilitat dels entorns urbans per a la biodiversitat.

Punts clau del projecte:

  • Creació d’oasi de papallones: S’ofereixen guies i assessorament per convertir espais verds en hàbitats favorables.
  • Sensibilització sobre insectes pol·linitzadors: S’organitzen tallers i activitats educatives per conscienciar sobre el seu paper vital als ecosistemes.
  • Participació ciutadana: Es convida a la població a seguir les poblacions de papallones i conservar els seus hàbitats.
  • Xarxa estatal d’oasi: Es promou la col·laboració entre actors per establir una xarxa que beneficiï la biodiversitat.

Condicions per a un jardí oasi:

  • Varietat de plantes: Incloure espècies autòctones per a erugues i flors riques en nèctar.
  • Hàbitat adequat: Un sortidor o recipient amb aigua és essencial, juntament amb refugis i evitació de pesticides.
  • Gestió del jardí: Fomentar jardineria respectuosa i fer-ne un manteniment regular.

Participació i col·laboració:

  • Compartir experiències: Intercanviar coneixements amb altres participants.
  • Col·laborar en iniciatives locals: Participar en activitats de sensibilització i conservació.

Cada jardí és únic i les condicions òptimes poden variar. El que és essencial és crear un espai acollidor per a la supervivència de papallones, contribuint a la protecció d’aquests insectes vitals per a l’ecosistema.

La iniciativa Oasis de Papallones és una acció accessible que promou la conservació de papallones i la biodiversitat, afavorint la pol·linització i l’equilibri dels ecosistemes.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.