250 infants estrenen la Casa Lila 2024-2025 amb novetats

Amb l’últim dia de setembre, s’han obert les portes del curs 2024-25 en el servei municipal de la Casa Lila.

Enguany, s’hi han inscrit 250 nens i nenes, entre la Casa Lila de Platja d’Aro i la Casa Lila de Castell d’Aro.

Les places disponibles s’han cobert totes. A Platja d’Aro, s’ofereixen 150 places repartides entre la Casa Lila, i la Masia Bas pel grup Prejuniors. A Castell d’Aro, les activitats es distribueixen entre l’Antic Casino i l’edifici de Casa Lila i s’ofereixen un centenar de places més.

L’equip de Casa Lila 2024-2025 està format per dues directores i nou monitors i monitores de lleure.

Casa Lila és un servei de l’Ajuntament adreçat a infants de 3 a 12 anys (I3 a 6è de primària). Un espai lúdic, educatiu i de relació en què els infants aprenen a créixer, a construir, a crear, a compartir, a relacionar-se…

La Casa Lila 2024-25 obrirà fins al 30 de maig, de dilluns a divendres, i funciona amb el mateix calendari de festius i de vacances de les escoles.

Les famílies poden deixar els seus fills entre les 16 i les 16:15 h, i recollir-los entre les 18:30 h i les 18:45 h.

Els professionals de Casa Lila fan un acompanyament i observació en el joc de l’infant. Tenen una mirada respectuosa on cada infant és únic. Donant-li el seu temps, respectant el seu ritme, prioritzant el seu benestar i potenciant les habilitats i capacitats de cadascú. Es treballa a través del vincle, creant un equilibri entre el vincle i els límits. Cada situació/conflicte és una oportunitat per treballar i créixer com a persona.

Les activitats que es realitzen a la Casa Lila ajuden als nens i nenes a ser més autònoms, a aprendre hàbits d’higiene, d’ordre, a respectar els companys i el material, a resoldre conflictes a través del diàleg, a participar…

A part del joc lliure en diferents espais temàtics, també es duen a terme activitats dirigides com tallers, experimentació, contes, jocs, sortides per l’entorn, celebracions de festes, excursions, colònies…

En el dia a dia, es potencia la promoció de salut (alimentació saludable, sortides en el medi natural, ús de pantalles, gestió emocional, educació afectivosexual…), de sensibilització i prevenció (diversitats culturals, funcionals, de gènere, de coeducació, habilitats socials i relacionals…).

A més, s’ofereix un espai diari per la realització dels deures escolars d’una durada de 50 minuts adreçat a nens i nenes a partir de 1r de primària.

La principal novetat d’aquest curs és la posada en marxa d’un taller de teatre adreçat a infants de 3r a 6è de primària (els dijous de 16 a 17.30 h a Escoles Velles de Castell d’Aro sota la direcció de Georgina Bonell). I es consolida l’activitat de moviment (que va estrenar-se amb el curs 2023-2024), on hi ha material psicomotriu (escales, rampes, matalassos…) per afavorir el plaer de moure’s i expressar-se desenvolupant les destreses motrius, d’expressió, comunicació i de relació, prenent consciència de si mateix i el propi cos.

També s’han instal·lat diferents vinils infantils i juvenils a la porta principal i finestres de l’edifici de la Casa Lila a Castell d’Aro.

D’altra banda, amb l’arribada de l’octubre també comencen les activitats del Programa Esportiu Municipal adreçat a infants i adults.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.