La comunitat ucraïnesa celebra a Platja d’Aro el dia de la Independència d’Ucraïna amb una festa cultural i solidària

L’Asociacion Ucraniana de Santa Maria de Costa Brava amb seu a Platja d’Aro ha celebrat aquest dissabte, 24 d’agost, un acte per a commemorar el 33è aniversari de la Independència d’Ucraïna.

La celebració s’ha dut a terme a la Plaça del Mil•lenari de Platja d’Aro al vespre i després d’unes paraules de benvinguda a tots els assistents s’ha fet la presentació d’un llibre, actuacions musicals, i s’han venut menjars i articles relacionats amb Ucraïna. Els diners que s’han aconseguit es destinaran a un projecte solidari.

Una commemoració oberta, també, a tota la població per a donar a conèixer els costums ucraïnesos.

Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya, a partir de l’última actualització del mes de juliol passat (01/07/2024), el nombre de població ucraïnesa amb targeta sanitària obtinguda a partir de l’1 de març del 2022 (quan va començar la guerra) al Baix Empordà, actualment és de 1.400 persones, essent una de les comarques gironines amb més població ucraïnesa. Aquí podeu veure tota la informació disponible a través de l’Idescat.

A més a més, Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró acull una part molt important de la població ucraïnesa resident al Baix Empordà. Utilitzant el mateix model estadístic, amb data d’1 de juliol de 2024, a Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró hi havia 565 persones amb nacionalitat ucraïnesa (350 dones i 215 homes), esdevenint el municipi de més de 10.000 habitants de la comarca amb més població vinguda d’Ucraïna. Aquí podeu veure la taula evolutiva des de març de 2022.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.