Més de 56.000 espectadors en el 62è Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols

El festival de la Porta Ferrada, que s’acaba aquest dimarts, 20 d’agost, amb l’actuació de Miklós Perényi a l’Església del Monestir, dins el cicle de Música Clàssica, ha sumat més de 56.000 espectadors i un 87% d’ocupació mitjana.

Enguany, el festival ha aconseguit confirmar el seu lideratge com un dels esdeveniments culturals més importants de la Costa Brava i de Catalunya, sent, sense cap mena de dubte, el referent musical del sud d’Europa.

Una cinquantena de concerts celebrats al llarg de dos mesos han omplert set espais de Sant Feliu de Guíxols de música, arts escèniques i espectacles que han destacat per la seva qualitat i diversitat. El recinte del Guíxols Arena ha acollit els concerts més multitudinaris. També s’ha recuperat l’Espai Port, i s’han programat concerts al Teatre Auditori Municipal, el Monestir, la Sala Las Vegas, l’escenari gratuït de la Rambla de Mar, a més de la sala d’exposicions del Museu Monestir que, fins al 30 d’agost, acull una excel·lent mostra fotogràfica del prestigiós fotògraf musical, Francesc Fàbregas.

Moments estel·lars i figures emblemàtiques

La programació ha comptat amb artistes de renom internacional, estatal i nacional que han brindat actuacions memorables. Destacant les actuacions de Tom Jones, Gregory Porter, Amaral, Robe, Hombres G i els concerts dobles, segell del festival, de Mushkaa/Figa Flawas, Gene Simmons/Obús/Motörhits, Guillem Gisbert/La Ludwig Band o l’últim al Guíxols Arena, aquest diumenge 18 d’agost, de Seguridad Social/La Guardia.

Altres moments destacats inclouen el concert vibrant de Two Door Cinema Club, la nit de salsa que va obrir el festival amb Gilberto Santa Rosa, el pop de Xoel López, Antònia Font i Julieta Venegas, l’elegància d’artistes com Andrea Motis, Maria del Mar Bonet, Madeleine Peyroux i Toquinho, l’espectacle de la companyia de dansa de Nacho Duato i el concert enèrgic d’Ara Malikian.

La música clàssica ha tingut el seu propi cicle amb tres actuacions a l’espai del Monestir, una proposta dedicada al gran compositor alemany Johann Sebastian Bach amb concerts a càrrec de Pierre Hantaï i Fabio Biondi, així com Miklós Perényi, aquest dimarts, 20 d’agost a les 20 h, a l’Església del Monestir.

Diversitat de propostes

Així doncs, el festival ha captivat al seu públic amb diverses propostes artístiques des de la dansa contemporània, jazz, pop, rock, noves músiques i l’atractiva exposició “En directe” de fotografies de Francesc Fàbregas.

Això ha permès al festival connectar amb un públic ampli i divers, atraient tant residents com visitants que han convertit Sant Feliu de Guíxols en un punt de trobada cultural durant tot l’estiu.

Impacte econòmic i social

El festival no només ha estat un èxit artístic, sinó que també ha tingut un fort impacte econòmic en la regió. Amb una ocupació hotelera del 90% durant els dies del festival. El comerç local i els establiments de restauració també han experimentat un augment significatiu de clients, contribuint a la dinamització econòmica del territori.

Compromís amb la sostenibilitat

Enguany, el Festival de la Porta Ferrada ha fet un pas endavant en el seu compromís amb la sostenibilitat, implementant mesures per a minimitzar l’impacte ambiental dels seus esdeveniments. Reducció de plàstics d’un sol ús i la col·laboració amb entitats locals per promoure accions sostenibles.

En conclusió, el 62è Festival de la Porta Ferrada ha reafirmat el seu paper com a referent cultural, combinant tradició i modernitat, i oferint una experiència única que ha deixat empremta en el públic i la ciutat.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.