Un 16% més de serveis, menys delictes i més denúncies administratives en el que portem d’estiu

La Policia Local de Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró aquest dilluns ha fet balanç del que portem d’estiu, comparant diferents dades policials amb les del mateix període de l’any anterior. Concretament, s’ha analitzat el període comprès entre el 15 de juny i el 31 de juliol.

Durant aquest període, la Policia Local ha realitzat un total de 2448 serveis, un 16% més que l’any anterior. Aquest augment de serveis policials ha estat propiciat, en part, per la posada en marxa el passat juliol de la nova ordenança de civisme i convivència ciutadana que permet denunciar totes aquelles actituds o comportaments que alteren la normal convivència al municipi. La publicació d’aquesta ordenança i la seva aplicació policial és un dels objectius clau que contempla el pla d’actuació policial per a aquest any 2024.

En l’àmbit administratiu, la policia local ha vist incrementada la seva feina, amb 294 denúncies per infraccions a l’ordenança de civisme i convivència ciutadana, que han suposat un increment del 53,93% respecte a l’any passat. En aquest augment de denúncies, destaquen les 138 per consumir alcohol a la via pública (+22,12%), les 70 per pertorbar el descans veïnal (+330%), les 52 per barallar-se a la via pública (+300%) i les 14 per realitzar necessitats fisiològiques a la via pública (+100%).

Pel que fa a l’activitat delictiva, el total de delictes coneguts ha estat de 377, un 3,58% menys que l’any anterior. En aquest descens dels delictes, destaquen els 266 delictes contra el patrimoni (-4,66%). Dins d’aquesta tipologia delictiva, destaquen els 63 delictes per furt (-8,7%), els 12 per robatori amb violència i/o intimidació (-20%) i els 11 per robatori amb força (-62%).

On sí s’ha apreciat un increment delictiu ha estat en els robatoris a interior de vehicle, que ha enregistrat 14 fets (+40%) i ha requerit que la policia local engegui un dispositiu especial contra aquesta tipologia delictiva.

La instrucció penal de tots aquests delictes ha comportat la detenció d’11 persones i la investigació de 36 més per diferents fets delictius.

Pel que fa als accidents de trànsit dins del municipi, hi ha hagut un total de 24, que suposen un 26,32% més que l’any anterior. Destaca en positiu que no hi ha hagut cap vehicle de mobilitat personal (VMP) implicat en cap d’aquests accidents, fet que sí es va produir en el mateix període de l’any anterior on es van enregistrar 3 accidents amb aquests patinets elèctrics.

La policia local ha dedicat també grans esforços al control de la disciplina viària, portant a terme campanyes amb el Servei Català de Trànsit, amb el resultat de 129 denúncies en matèria de documentació de vehicles, ITV, assegurança i permisos de conduir. A aquestes dades cal sumar les més de 1900 denúncies que aquest cos policial ha fet per infraccions relacionades amb la conducció i estacionament de vehicles.

Per a dur a terme aquesta feina, la policia local compta durant aquest període estival amb el suport de 12 agents interins/nes que reforcen, principalment, la zona centre, l’eix comercial i el passeig marítim. Aquest fet ha permès donar una resposta més immediata als serveis i, alhora, reduir la presència de bicicletes i vehicles de mobilitat personal a les zones no permeses.

En aquest període estival, aquest cos policial ha destinat també una borsa d’hores de jornada específica més de 3.000 hores per a fer front a aquest període de màxima activitat policial. A més a més, també s’han destinat prop de 1.000 hores de serveis extraordinaris per tal de poder donar resposta a les demandes d’una població que augmenta considerablement arribant a xifres de més de 100.000 persones.

La policia local de Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró també destaca la incorporació definitiva de 5 nous agents que recentment han superat el procés selectiu. Tres d’aquests agents ja s’han pogut integrar a la plantilla de policia, mentre que els altres dos hauran de superar abans el curs de formació bàsica per a policies que ofereix l’Institut de Seguretat Pública tal com exigeixen les bases de la convocatòria d’accés a aquest cos policial.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.