Arreglaran el tram de Camí de Ronda que connecta Platja d’Aro i Calonge i Sant Antoni en els pròxims anys unificant criteris

Els ajuntaments de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró i Calonge i Sant Antoni han presentat aquest matí l’acord per a promoure la millora conjunta del camí de ronda, a través d’un pla director que unificarà criteris.

El tram de camí de ronda que va des de Torre Valentina a Calonge i Sant Antoni, fins al Cavall Bernat a Platja d’Aro, necessita millorar la seva accessibilitat, seguretat i comoditat per a l’usuari, tenint en compte al mateix temps l’entorn natural, d’alt valor paisatgístic, patrimonial i ambiental. És per això que s’ha realitzat un primer estudi d’aquest tram i s’han identificat localitzacions exactes on es pot actuar.

El tram de camí de ronda que connecta els dos municipis té un recorregut de 3,47 quilòmetres -1,23 km al terme municipal de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró i 2,24 km al de Calonge i Sant Antoni-. El seu atractiu així com les cales i puntes rocoses que hi ha al llarg del recorregut l’han convertit en un espai altament visitat. Unes 10.000 persones passen cada dia per aquest tram, en els dies de màxima activitat.

A la vegada, es tracta d’un camí fragmentat amb molts trams inconnexos: trams de passeig amb caràcter més urbà i una relativa accessibilitat, i senders gairebé intransitables, diversament condicionats i senyalitzats, la majoria sense continuïtat entre si. Alguns trams suposen també un risc per als usuaris, ja sigui per la falta d’elements de protecció o pel mal estat de conservació.

Els dos ajuntaments s’han posat d’acord per promoure un pla director i un pla d’actuacions coherent, basat en els problemes i les oportunitats reals que s’han identificat. En els darrers mesos s’ha dut a terme una diagnosi i s’han identificat punts del camí on l’estudi d’arquitectes de Jordi Marcè proposa actuar amb petites intervencions de “microcirurgia urbanística” per millorar-ne l’accessibilitat, la seguretat i la connectivitat o continuïtat del camí, així com la integració paisatgística.

Les inversions sortiran dels pressupostos municipals de cada població, encara que també demanaran la implicació tècnica i econòmica de les administracions competents, la Generalitat de Catalunya i l’Estat. La idea és que les actuacions s’allarguin uns 10 anys, començant per les obres menors i, paral·lelament, treballant en les més importants.

La col·laboració publicoprivada serà clau

Un altre aspecte singular de la iniciativa és el fet de proposar col·laboracions publicoprivades per executar aquestes actuacions, amb la implicació dels establiments turístics situats a primera línia, així com, de ser possible, els particulars, en la millora del camí de ronda que passa per davant seu. D’aquesta manera es podrà assegurar una millora global: un millor encaix dels espais privats i la seva relació amb les platges, cales i el camí de ronda, i més qualitat pels espais públics i camins a disposició dels habitants i visitants.

Els dos ajuntaments s’insten a preparar el marc administratiu legal per fer possibles aquestes col·laboracions, a coordinar els projectes i les obres, i també a assegurar la comunicació amb totes les institucions competents i les entitats locals de protecció del litoral, del paisatge i el patrimoni.

A l’acte de presentació, Jordi Soler, alcalde de Calonge i Sant Antoni, ha declarat que “tot i que el domini del camí de ronda no correspon als ajuntaments, som conscients que cal fer tots els esforços al nostre abast per mantenir aquest patrimoni ben conservat. Comptem amb l’aprovació tant de l’Estat com de la Generalitat i els demanarem el màxim d’ajuda possible”.

Per la seva banda, Maurici Jiménez, batlle de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró ha assegurat que “tenim la voluntat política compartida d’un pla director que ens ajudarà a tenir una visió conjunta a l’hora d’actuar. Per posar alguns exemples, si ens cal un tipus de barana, de ferm o d’ample de camí, necessitem treballar amb un marc comú”.

L’arquitecte encarregat de l’estudi preliminar, Jordi Marcè, ha dit que “la primera anàlisi ja identifica els diferents trams segons la urgència amb la qual s’ha de treballar. Algunes actuacions senzilles es podrien dur a terme ben aviat. Altres, a mitjà o llarg termini”.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.