Últim cap de setmana de l’exposició de Carles Piqueras a Castell d’Aro

Aquest diumenge, 28 de juliol, és l’últim dia per a visitar l’exposició ‘Dibuix-Aro’ de l’artista local, Carles Piqueras, en el Castell de Benedormiens de Castell d’Aro.

Es pot visitar aquest divendres de les 18 a 21 h, i el cap de setmana d’11-13 h i 18-21 h. L’accés és lliure.

En el material que acompanya l’exposició, Carles Piqueras defineix la seva trajectòria amb aquest text que reproduïm a continuació:

Dels Alpino als Caran d’Ache

Encara conservo uns dibuixets que ma mare va fer emmarcar, copiats d’uns personatges populars de Walt Disney, fets amb els entranyables llapis Alpino. Vaig ser un infant feliç durant unes setmanes. Tant els materials com la tècnica eren minsos per a un menut de set o vuit anys, encara sense estudis ni coneixements artístics, però amb la il·lusió i el papalloneig a l’estómac a l’hora d’anar a dormir, esperant impacient el moment d’encetar el proper jorn per dibuix-aro tot.

Passats els anys, amb estudis reglats, recerques amb diferents tècniques i estils i un cert recorregut artístic, vaig trobar-me conreant uns acrílics d’estil abstracte que no m’emplenaven; la conclusió fou un atzucac sense sortida. Perdut, vaig decidir començar de nou des del principi, amb els oblidats llapis de colors, i avançar amb altres tècniques. No es va complir. Mai més no he utilitzat ni ceres, aquarel·les, acrílics, olis ni qualsevol altre material físic o digital. Tota la meva obra actual i de força anys enrere està realitzada amb els meravellosos llapis Luminance de la marca Caran d’Ache: per a mi els fórmula 1 del mercat.

Després de molts temps i un llarg viatge, aquest sexagenari que soc ara ha tornat a casa, a la casa d´aquell vailet del papalloneig al ventre que, sigui on sigui, se sentirà orgullós d’haver guanyat un deixeble. Pilar Giró, amiga i crítica d’art, té escrit que els llapis de color serien per a mi un element proper o semblant a la magdalena de Proust.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.