Cap de setmana inaugural del Festival de la Porta Ferrada amb icones mundials de la salsa i jazz

Aquest cap de setmana ha començat el 62è Festival de la Porta Ferrada, degà dels festivals d’estiu de Catalunya, amb una programació que inclou 15 noms internacionals, 19 actuacions exclusives i 23 artistes debutants.

Fins al 20 d’agost, Sant Feliu de Guíxols esdevé l’epicentre cultural del sud d’Europa, amb pop, jazz, clàssica, cançó d’autor, música tradicional i dansa.

Suzanne Vega, Tom Jones, Gene Simmons, Robe, Madeleine Peyroux, Two Door Cinema Club, Andrea Motis, Umberto Tozzi, Amaral, Gregory Porter i Nacho Duato són noms destacats del programa 2024.

Gilberto Santa Rosa, El Cavaller de la Salsa, aquest divendres a la nit, 12 de juliol, ha inaugurat una edició que ja suma 27.450 entrades venudes. Aquest dissabte, 13 de juliol, a la nit, el cantant de jazz reconegut mundialment, Gregory Porter, després de molts anys sense fer-ho, ha tornat a trepitjar un escenari català.

Amb el reconeixement d’haver estat el festival que més entrades va vendre l’estiu passat a la Costa Brava (60.000) i un impressionant cartell amb més de 30 actuacions, 19 exclusives amb 15 artistes internacionals, l’expectació per a gaudir d’aquesta 62a edició és més gran que mai.

Més d’una trentena d’espectacles componen una programació que inclou clàssics del pop i el rock dels darrers cinquanta anys, icones indiscutibles com l’incombustible Tom Jones i la presència per primera vegada a les comarques gironines del líder de Kiss, Gene Simmons. També el concert d’Umberto Tozzi amb la seva gira de comiat dels escenaris.

El compromís continu amb els grans de la música contemporània del segle XXI està representat amb el tan esperat Two Door Cinema Club i la seva música de ball electrònic i independent. Altres espectacles remarcables són la visita de Suzanne Vega, una de les artistes més influents del folk-rock contemporani, l’exquisidesa del suec José González i el so alternatiu del gallec Xoel López. També actuaran a Porta Ferrada estrelles nacionals com Robe Iniesta -cantant, compositor i líder d’Extremoduro-, Homes G amb el seu únic concert a Catalunya aquest estiu i Seguretat Social & La Guàrdia, un cartell doble en un record molt fort dels anys vuitanta.

Antònia Font, Andrea Motis, Maria de Mar Bonet, Ludwig Band, Guillem Gisbert i Clara Peya lideren els grans artistes del país, juntament amb les noves tendències dels artistes més joves de Mushkaa i Figa Flawas. Aquesta àmplia representació local juntament amb altres produccions del festival suposen el 33% de la programació total en llengua catalana.

El jazz sempre ha estat present a Porta Ferrada i aquest any compta amb el seu propi cicle sota el nom Voices off Jazz. Després de Gregory Porter, el 19 de juliol visitarà la ciutat Andrea Motis amb el seu nou projecte discogràfic i més de vint músics a escena. El festival també estrenarà en exclusiva el nou disc de Madeleine Peyroux, donant lloc a un cicle únic dins del Festival.

De l’altra banda de l’Atlàntic arribaran el referent mundial de la música brasilera Toquinho i la mexicana Julieta Venegas.

La creació del minicicle SOLOBACH suposa un gran salt qualitatiu a la programació clàssica del Festival. Una proposta que vol continuar en pròximes edicions i que se centra en les obres per a instrument solista que el geni J.S. va escriure Bach. Per iniciar aquest cicle tres figures mundials del gènere portaran l’essència de J.S. Bach a l’església-monestir: Fabio Biondi amb partites i sonates per a violí sol, Miklós Perényi amb les Suites per a violoncel i les conegudes Variacions Goldberg amb el gran clavecinista francès Pierre Hantaï.

Les grans obres del repertori català sempre tenen un espai al Festival. La Camerata de Música Catalana, que tan bons records va deixar fa dos anys, torna amb una programació que inclou Juli Garreta, Morera, Brotons i Carles Marigó, pianista que interpretarà la part solista de l’estrena del concert.

La dansa es presenta enguany amb la prestigiosa companyia de dansa Nacho Duato, amb una presentació exclusiva a Catalunya el 5 d’agost a l’Espai Port. Una nit màgica amb coreografies captivadores que han estat aclamades internacionalment.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.