La recollida selectiva ha crescut fins al 40% aquest estiu

Enguany ha entrat en vigor el nou contracte del servei de neteja municipal que ha comportat la renovació de tota la maquinària, les illes de contenidors i la incorporació de més personal

De gener a l’agost, s’han recollit a Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, 8.126,15 quilos de residus, sumant la recollida selectiva i fracció resta. Una pujada destacable respecte a l’any 2020, quan en el mateix període es va arribar en els 7.172,84. I frec a frec amb la dada de l’any 2019, quan encara no hi havia la pandèmia, que van assolir-se 8.147,30 quilos.

Durant els mesos d’estiu d’enguany, s’ha registrat entre un 35 i 40% de recollida selectiva. Cal tenir en compte, que a començament de juliol va finalitzar el procés de renovació i ampliació de les illes de contenidors a tota la població. L’any 2020, entre els mesos de juliol i agost, la recollida selectiva va oscil·lar entre el 18 i el 22%. I l’any 2019, entre el 25 i 26%.

Actualment, la mitjana anual, també és més alta si ho comparem amb els últims anys. L’any 2019 va ser d’un 26,59%. L’any 2020 d’un 21%. I, quan encara falten 3 mesos i mig per tancar l’any 2021, la mitjana ja se situa en el 30,78%.

El regidor de Serveis i Medi Ambient, Carles Méndez, es mostra molt satisfet amb les dades perquè creu l’increment de la recollida selectiva és la conseqüència directa de totes les màximes facilitats que s’està donant a la ciutadania per fer un bon reciclatge i del bon funcionament de totes les millores que s’han introduït en el servei des d’inici d’any, quan va entrar en vigor el nou contracte de neteja i servei de recollida de residus municipal.

El regidor diu que amb aquest augment el municipi s’acosta a l’objectiu d’arribar al 55% de recollida selectiva que marca la normativa europea per a l’any 2025.

S’ha renovat tota la maquinària

El contracte actual té una durada de 10 anys i se l’ha adjudicat l’empresa GBI Serveis, l’empresa que va obtenir una puntuació més alta en el concurs públic. GBI Serveis gestiona el servei des de l’any 2008.

La millora i ampliació de totes les illes de recollida selectiva amb totes les fraccions a cada illa, la renovació de tota la maquinària per vehicles elèctrics que fan menys soroll, la supressió dels contenidors soterrats que s’han substituït per illes mòbils o la incorporació d’una vintena de nous treballadors i treballadores són algunes de les millores que incorporat en el servei. També s’han instal·lat minideixalleries, s’ha reforçat la freqüència de recollida de residus especialment a la zona comercial i s’ha reforçat la neteja a l’estiu.

Noves illes de contendiors mòbils en el centre comercial
Les noves minideixalleries que es poden trobar en els tres nuclis
Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *