L’índex de risc de brots de Covid en descens i se situa entre molt baix i molt alt a la Vall d’Aro

Dades extretes del mapa de risc per municipi que actualitza diàriament la CCMA

Segons el mapa de risc per municipi que ofereix el web de notícies de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, el risc de brots de Covid-19, segons l’actualització d’aquest dijous, 12 d’agost, és molt alt a Castell-Platja d’Aro i S’Agaró i Sant Feliu de Guíxols mentre que a Santa Cristina d’Aro és molt baix.

Santa Cristina d’Aro és el municipi on el risc és més baix 22.47 (el 8 de juliol se situava en 1.711,64, risc molt alt). A Castell-Platja d’Aro se situa en 374.52 (el 8 de juliol se situava en 2.553,71, risc molt alt) mentre que a Sant Feliu de Guíxols està en 499.08 (el 8 de juliol se situava en 2.078,25, risc molt alt).

Segons les darreres dades, l’epidèmia no creix a la Vall d’Aro perquè la taxa de reproducció i propagació del virus se situa per sota de l’1.

Tanmateix, cal ser molt prudents i és necessari que no abaixem la guàrdia encara que les dades progressivament vagin millorant.

Tal com expliquen a la plataforma informativa, el risc de brot segueix el sistema de càlcul que utilitza el grup de Recerca BIOCOM-SC de la Universitat Politècnica de Catalunya a partir de les dades del portal Dades Obertes de la Generalitat de Catalunya.

L’escala de mesurament de l’índex de risc es divideix en cinc trams: molt baix (0-30), baix (31-70), mitjà (71-100), alt (101-200) i molt alt (+200).

Els càlculs exclouen els tres últims dies perquè, segons expliquen en la web, contenen dades que s’actualitzen a mesura que avança el temps i sovint distorsionen la visió global.

Podeu consultar la gràfica d’índex de risc aquí

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *