Cava Berdié Amor rosat

Nou programa Rock&Wine, avui presentant el Cava Berdié Amor rosat –
Cava Berdié – D.O Cava

Vi : Cava Berdié Amor rosat – Xarel.lo, Macabeu, Parellada i Garnatxa –11,20€
Cava Berdié – D.O Cava
Cançó : Father -MANOWAR (Heavy Metal)
Aquesta setmana, parlem d’un cava exquisit, un cava que té entre quinze i vint-i-set mesos de criança, un vi homenatge a un pare emprenedor, que ha sabut transmetre als fills la seva passió pel món del vi i del cava, parlem d’en Robert Jovani Mor, un home amb molta visió de negoci que als anys vuitanta va arribar a Sant Sadurní i va muntar i vendre algunes de les bodegues més exitoses del Penedès, però encara que havia deixat una mica aparcat el món del vi, com deia la Montsa, el vi enganxa, i aquell emprenedor brillant trobava la joia que li va fer ancorar arrels i continuar el somni de fer cava, el seu propi cava, aquí es comença a escriure la història de Caves Berdié, de la passió d’un pare, al somni de tres germans, els germans Jovani.
El maridatge amb la cançó Father de Manowar, s’ha conjugat l’harmonia d’una lletra preciosa amb una melodia que ens marida amb la perfecció amb el cava Amor, dedicat al seu pare de segon cognom Mor (A-Mor) un maridatge ple de sentiment, que parla del millor regal que un pare et pot fer, la vida, parla d’aquelles mans que mai demanen, sinó que donen, pares que han estat forts per nosaltres, una balada plena de melancolia, dolça com aquest cava rosat, tendra com la nostàlgia que surt d’un glop de l’Amor, amb la seva bombolla fina i delicada i amb l’ànima d’una passió.
El 2007 els tres germans agafen les rendes del celler, i elaboren els primers caves, alguns d’ells guardats fins al 2017, deu anys més tard, embotellen aquest cava de cent vint mesos de criança, i entre ells, un Màgnum, el Brillant, amb un brillant a la xapa, també en homenatge a aquell pare brillant, i que va ser guardonat internacionalment per la seva excel.lent qualitat. Quatre hectàrees de vinyes envolten el celler, formant un mar de vinyes on l’enoturisme també té el seu protagonisme, i on en Sergi i la Montsa col.laboren activament, Sergi com a cuiner fent un maridatge de primer nivell, i la Montsa com a sommelier explicant totes les singularitats que els seus vins tranquils com el Mysti o el Gegant del Vi tenen i per suposats aquests caves tan personals plens de matisos, l’altre germà, el Robert, és l’encarregat de tota la part comercial, formant els tres un gran equip, el dels germans Jovani.
L’Amor rosat està dedicat al seu pare en fer setanta anys, a la mare li van dedicar el Cava Amar, també en fer setanta anys, etiqueta blava com el mar del Garraf on ella passava els estius d’infantesa. L’Amor és un coupage clàssic de les varietats del cava, macabeu, xarel.lo i parellada, però amb un toc de garnatxa molt personal que li dóna un color rosa pàl.lid molt maco, un cava guardonat als premis Vinari, un cava que destil.la amor per la seva frescor, per les seves notes làctiques, és un cava suau i encisador, molt aromàtic, golós i molt versàtil a l’hora de maridar.
Nosaltres l’hem acompanyat amb una brandada de bacallà, un dels primers plats de la carta del Celler de Can Roca, i el plat preferit de Joan Roca per la seva senzillesa i gran sabor, en homenatge a la seva mare, inclòs al llibre, La cuina de la meva mare. Que vagi de gust !!! Fins a la setmana vinent
Salut i vi ( recorda beure amb moderació )

Rock & Wine és un espai patrocinat per:

Especialistes en vins i destil·lats al millor preu.
https://www.winepalace.es/ca/inici

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.