Tres Picos

Nou programa Rock&Wine, avui presentant el vi Tres Picos de
Bodegas Borsao – D.O Campo de Borja.

Vi : Tres Picos – 100% Garnatxa – 13,50€ aprox.

Bodegas Borsao  – D.O Campo de Borja

Cançó : Nothing else matters – Metalica ( Heavy metal )

Aquesta setmana ha sigut molt especial per mi, hem parlat del meu poble, Borja, i hem maridat el buque insígnia de Bodegas Borsao, el Tres Picos,  conegut  ni més ni menys que  a cinquanta països del món. El Tres Picos,  fa honor amb el seu nom, al  pic més alt del Sistema Ibèric, el Moncayo, formant un conjunt de tres pics, que es veuen des de les vinyes que ven néixer aquestes garnatxes, vinyes velles, algunes plantades fa més de seixanta anys i tocades pel Cierzo, el vent fred i sec que baixa del Moncayo i que dóna un caràcter molt singular als vins del Campo de Borja. La història de Bodegas Borsao comença el 1958, quan el vi encara es venia a granel, aquells pagesos que individualment feien negocis a França o a la Rioja, no tenien la suficient força per vendre un vi que ja podia presumir d’una qualitat molt bona a preus unificats, ja ho diu el dit, la unió fa la força, i és llavors quan és ajunten i neix la primera Cooperativa de Borja, amb uns pocs socis i en una nau petitona.

La cançó que he volgut maridar amb el Tres Picos, Nothing else matters de Metalica, parla de la confiança, de la importància de tenir a algú al costat, com aquella cooperativa, també parla de nostàlgia, aquesta nostàlgia d’un temps passat ple de tractors amb els raïms baixant la carretera que els portava a la bodega, d’aquelles olors a most que tant m’agradaven i parla també de la distància, aquella que en separa de l’Imperi de la Garnatxa, aquella que sento, perquè jo davant tot, sóc una filla del Cierzo.

El 1981 es converteix en Bodegas Borsao i comencen les primeres ampolles, en ser una bodega exportadora, impulsen la creació de la Denominació d’Origen, és aquest any, que es funda la D.O Campo de Borja, una denominació d’origen petita, composta avui dia per tant sol divuit cellers, el més gran Bodegas Borsao, amb 2.400 ha. de vinyes plantades i 375 viticultors, emparats sota la unió de tres cooperatives que es fusionen l’any 2001, Borja, Tabuenca, i Pozuelo. Amb una gran inversió i canvis en l’equip enològic, s’especialitzen en les garnatxes i en fer vins de qualitat, i aquest mateix any 2001 s’elabora el primer Tres Picos, un agosarat monovarietal de garnatxa, un vi sincer, pur, tocat pel cierzo i amb una personalitat tan única, que hi ha traspassat fronteres arribant a conquistar els paladars més exclusius, aquest any 2021 Bodegas Borsao a punt d’inaugurar el nou celler, molt més espaiós, pot presumir de tenir uns vins excepcionals,  guardonats en molts certàmens, un d’ells molt important i significatiu, el Grenaches du monde o com el Tres Picos, que aquest any ha estat considerat per la revista Wine Spectator, com el millor vi del món en relació qualitat-preu, un vi d’un color picota intens, de taní rodo i madur, que no deixa indiferent a ningú, d’arrels profundes i cep rústic, un vi molt aromàtic i saborós, una garnatxa encisadora carregada d’història de monestirs i pagesia, resguardada a l’abric d’un pic  màgic, el Moncayo que vigila atent l’Imperi de la Garnatxa.

Un bon plat  per acompanyar el Tres Picos, és sense dubte un dels plats més típics de la zona,  Xai  a la panadera, amb el seu gotet de vi i amb el romaní que ens marca un dels paisatges més bonics de l’Aragó. Que vagi de gust !!! Fins a la setmana vinent Salut i vi  ( recorda beure amb moderació )

Rock & Wine és un espai patrocinat per:

Especialistes en vins i destil·lats al millor preu.
https://www.winepalace.es/ca/inici

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.