Mobilitat comarcal amb excepcions a partir de dilluns i fins a l’11 de gener

El 28 de desembre el PROCICAT avaluarà l’evolució de les dades per si pot flexibilitzar les mesures

Aquest matí, la Generalitat de Catalunya ha presentat les mesures que ens acompanyaran durant les Festes.

A partir de dilluns, 21 de desembre, i fins al diumenge, 10 de gener, inclosos, només estarà permesa la mobilitat comarcal, llevat que puguem justificar el desplaçament fora de la comarca com anar a passar les Festes a un destí fix (una segona residència o visites a familiars). També es permetrà l’entrada i sortida de Catalunya per visitar familiars i contactes propers.

A les celebracions assenyalades (24, 25 y 26, 31, 1 y 6) es podran ajuntar un màxim de 10 persones (nens i nenes inclosos) i que formin part, com a màxim, de dues bombolles de convivència. La resta de dies de les Festes, les trobades socials no poden superar les 6 persones.

El sector de la restauració també es veurà afectat. Només podrà obrir de les 7.30 a 9.30 h per servir esmorzars i de les 13.30 a les 15.30 h per servir dinars. Fora d’aquestes franges horàries, bars i restaurants estaran tancats i només podran servir sopars per emportar-se o a domicili. De les 19 a les 22 h es podrà recollir en el mateix local i fins a les 23 h es podran fer lliuraments a domicili.

Durant l’estada en els bars i restaurants també serà obligatori portar la mascareta. Només es podrà treure per menjar i beure. Per conversar, per exemple, s’haurà de portar la mascareta obligatòriament. A les taules només podrà haver-hi 4 persones. Si són persones d’un mateix grup de convivència, es podrà arribar a les 6 persones. A l’interior dels locals l’aforament continuarà essent del 30%, sempre que es pugui garantir una bona ventilació.

L’única novetat relacionada amb el sector comercial és que tancaran els gimnasos i locals de restauració ubicats en centres comercials.

Activitats esportives i gimnasos seguiran oberts però amb ús obligatori de la mascareta. A l’aire lliure, no caldrà portar-la.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *