El plenari de Castell-Platja d’Aro aprova una moció per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya i de suport al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d’Octubre

El PSC també ha presentat una moció en contra de la DUI i l’aplicació del 155 i ICV una esmena a la moció de CiU i ERC

Tal com ha passat en les darreres hores a molts ajuntaments catalans, en el ple d’aquest dimarts a la nit a Castell-Platja d’Aro també s’ha tractat, en un ple extraordinari i urgent, l’aplicació de l’article 155 per part del govern espanyol i l’aixecament de la suspensió de la declaració d’independència per part del govern català i el Parlament.

El grup municipal de CiU i ERC han presentat una moció per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya d’acord al text proposat per l’Associació Catalana de Municipis  i l’Associació de Municipis per la Independència. Podeu llegir el text sencer aquí. La moció s’ha aprovat amb els vots favorables de CiU i ERC.

La resta de grups, PSC, ICV, Cs i PP, han votat en contra. Cs i PP no han intervingut i el PSC i ICV han explicat que no comparteixen el primer punt de la moció que explicita el suport al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d’Octubre en els termes que estableix la Llei del Referèndum d’Autodeterminació i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República aprovades pel Parlament de Catalunya. Malgrat que en el moment de la votació hi ha hagut un empat entre els regidors favorables i en contra de la moció (per l’absència en el ple d’avui de la regidora, Imma Gelabert, de CiU), el vot de qualitat de l’alcalde, en una segona votació, ha desempatat la votació i la moció s’ha aprovat.

IMG_5619_opt
Els regidors de CiU i ERC voten favorablement a la moció

El PSC ha optat per presentar una moció pròpia de rebuig a la Declaració Unilateral d’Independència, i de rebuig a l’aplicació de l’art. 155 de la Constitució Espanyola. Els socialistes han demanat temps i acords amplis així com una negociació que asseguri més autogovern o més finançament, entre altres millores. La moció no ha tirat endavant perquè no ha tingut el suport  suficient de la resta de grups. Han votat a favor de la moció socialista, també, ICV. La resta de grups, CiU, ERC, Cs i PP han votat en contra. ICV i CiU han reconegut el coratge del grup socialista municipal que al text explicita el seu rebuig a l’aplicació de l’art. 155 mentre el PSOE hi dóna suport.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.