El Ple de Castell-Platja d’Aro aprova una modificació de l’Ordenança de civisme i convivència ciutadana perquè no se celebrin ‘flashmobs’ i altres activitats, sense permís del consistori

La normativa preveu multes de fins a 750 euros pels infractors

El plenari d’ahir a la nit va aprovar per unanimitat una modificació de l’Ordenança de civisme i convivència ciutadana per regular la celebració a l’espai públic d’activitats lúdiques que comportin aglomeracions de persones i on s’utilitzin equips de gravació multimèdia com ara ‘flashmobs’ i altres fenòmens que s’han posat de moda en els darrers anys a través d’Internet com el Harlem Shake, el planking, l’owling, el supermanning, el tebowing o accions similars com els comiats de solter.

Els organitzadors d’aquestes activitats hauran de demanar permís a l’Ajuntament amb un mínim de 10 dies d’antel.lació perquè pugui estudiar la sol.licitud i les característiques de l’activitat (horari, itinerari i nombre de participants) i determinar si l’autoritza o no. Des del govern municipal han avançat que serà molt complicat obtenir l’autorització durant els mesos de juliol i agost.

L’incompliment de la normativa comportarà sancions d’entre 301 i 750 euros als organitzadors.

extracte Sin título_opt
Extracte de la modificació aprovada

Evitar que es repeteixin les escenes de pànic i l’estampida de l’estiu passat

El municipi ha decidit ampliar la normativa arran l’episodi de pànic que va generar la celebració d’una flashmob l’estiu passat a la població. La nit del 2 d’agost, un grup de 200 adolescents alemanys simulaven que eren paparazzis perseguint un famós amb crits i pals de selfies a la mà. La performance va desencadenar escenes de pànic i moltes corredisses entre la gent que passejava i sopava a les terrasses del passeig marítim i del centre de Platja d’Aro perquè es van pensar que es tractava d’un atac terrorista (quinze dies s’havia produït l’atemptat amb un camió al passeig marítim de Niça). A banda dels nombrosos danys personals, es van quantificar en 150.000 euros les pèrdues derivades del caos que va provocar la situació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *